Uutta tietoa: Viittä ammuttiin ravintolassa Seinäjoella, osalle vakavia vammoja – katso video tekopaikalta

Viisi miestä vietiin sairaalaan Seinäjoella ampumavälikohtauksen jälkeen. Useat ravintolassa olleet joutuivat poliisin mukaan vaaraan.

Seinäjokelaisessa Härmän Häjy -ravintolassa tapahtui lauantaina illalla vakava ampumavälikohtaus.

Poliisi kertoo nyt, että kahden ravintolassa olleen seurueen välille oli tullut riitaa ja tämän jälkeen ravintolassa alkoi osapuolten välillä ampuminen.

Kolmella vakavia vammoja

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan ravintolassa on ammuttu useita laukauksia useampien eri henkilöiden toimesta ja useat ravintolassa olleet ovat joutuneet vaaraan.

Ampumavälikohtauksessa loukkaantuneet viisi miestä sai osumia luodeista ja toimitettiin sairalaan. Kolmella heistä on poliisin mukaan vakavia vammoja.

Osa loukkaantuneista on sivullisia, paikalla olleita henkilöitä.

Poliisi kiittää paikalla ensiapua loukkaantuneille antaneita.

Useita kiinni

Poliisi kertoo ottaneensa useita henkilöitä kiinni rikoksesta epäiltynä.

Tapahtumia tutkitaan muun muassa tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena. Rikosnimikkeet tarkentuvat poliisin mukaan myöhemmin.

Poliisi pyytää tapahtuma-aikaan Härmän Häjy-ravintolassa olleita henkilöitä ottamaan yhteyttä poliisiin soittamalla numeroon 029 5447893.

Asian esitutkinta on vasta alussa, ja poliisi kertoo että asiasta ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää.

Kriisiapua

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää kriisiapua ihmisille, joita ampumavälikohtaus on koskettanut. 

Yhteyttö voi ottaa Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen numeroon 044 4700 444. Numero palvelee ympäri vuorokauden. 

Yhteyttä voi ottaa arkena myös Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja riippuvuushoidon chattiin (maanantaista torstaihin kello 8–15:30 ja perjantaisin kello 8–15). Chat-palvelu on suunnattu täysi-ikäisille ja se löytyy osoitteesta omaep.fi.

Hyvinvointialue kertoo, että yhteyttä voi ottaa myös valtakunnallisiin palveluihin, kuten Mieli ry:n kriisipuhelimeen numeroon 09 25250111.

Lue myös:

    Uusimmat