Nahistuneet tomaatit, kulahtaneet salaatit ja vihertävät perunat eivät kuulu kaupan hedelmä- ja vihannesosastolle, mutta toisinaan kuluttajat niitä sieltä kuitenkin löytävät. Tuotteiden tarpeeksi nopea kierto on helppo tapa pitää heviosaston tarjonta tuoreena ja houkuttelevana toteaa Mari Savo-Laukkarinen Kotimaisista Kasviksista. Heviosastoilla olisi syytä kiinnittää nykyistä enemmän huomiota tuotteiden kiertoon ja pakkauspäivämääriin. Heviosastojen kalusteet eivät yleensä ole niin kylmiä kuin tuotteet vaatisivat, mutta lämpötila ei aiheuta ongelmia, jos tuotteiden kierto pysyy nopeana, hän sanoo. Osastoilla on pääsääntöisesti 1-2 kylmäkalustetta, joiden lämpötila vaihtelee 7-13 Celsiusasteen välillä. Optimilämpötila esimerkiksi kaaleille, hedelmille ja juureksille olisi kuitenkin vain 2-5 Celsiusastetta. Kuluttajina meillä on mahdollisuus vaikuttaa laatuun vaatimalla kunnollisia hedelmiä ja vihanneksia. Huonosti tai hyvin hoidetusta heviosastosta kannattaa antaa palautetta kauppiaalle.
Vaaditaan kunnollisia hedelmiä ja vihanneksia
kolme tomaattiaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 23.07.2002 15:50
Lisää aiheesta:
Muistatko selanneesi Suurta Lelukirjaa? Katso nostalginen video!Miksi tunnelin päättymisestä pitää kertoa liikennemerkillä?Kaakao kallistuu entisestään – tässäkö vaihtoehto raaka-aineeksi?Kohuttu ED-energiajuoma katoaa suomalaiskaupoista – juomiseen olisi tarvinnut käyttöohjeetPekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko – nappaa hittiohje! Joulukuusi hörppii yllättävän paljon vettä! Martat: Tee näin, jotta kuusi säilyy hyvänä pitkään