Valioliigapelaajan sydän pysähtyi lähes kolmeksi minuutiksi kesken ottelun – avautui nyt tapahtuneesta: "Kuin olisi ollut keskellä ei mitään"

Valioliigassa pelaavan Lutonin kapteenin Tom Lockyerin sydän pysähtyi viime joulukuussa kesken Bournemouthia vastaan pelatun liigaottelun. Lockyer on nyt avautunut Sky Sportsille kauhunhetkistään.

Lutonin ja Bournemouthin välistä ottelua ei pelattu koskaan loppuun. Lockyerin sydän pysähtyi kesken pelin ja hän makasi elottomana nurmella. Lockyer elvytettiin defibrillaattorin avulla. Nyt 29-vuotias walesiläinen on kertonut kokemastaan.

– Hölkkäsin eteenpäin keskikentällä ja päässäni tuntui hiukan kevyeltä. Muistan ajatelleeni, että se menee ohi. Sitten heräsin ja ympärilläni oli lääkäreitä ja paljon ihmisiä, Lockyer kertoi.

Lockyer oli lyyhistynyt aiemminkin kesken ottelun. Hänet vietiin viime toukokuussa sairaalaan eteisvärinän takia. 

– Silloin heräsin kuin olisin ollut unessa. Nyt se oli kuin olisi ollut keskellä ei mitään ja oli enemmän paniikkia. En voinut puhua, en voinut liikkua. En ymmärtänyt, mitä tapahtui, Lockyer sanoi.

Puolustajana pelaava Lockyer luuli kuulevansa. Hänen sykettään mitattiin ottelun aikana.

– Sydän oli pysähdyksissä kaksi minuuttia ja 40 sekuntia. He saivat sen käyntiin defibrillaattorin avulla. Olen todella kiitollinen lääkäreille ja kaikilla mukana olleille. En olisi muuten tässä tänään, Lockyer totesi.

Lockyer on edustanut Lutonia vuodesta 2020 lähtien ja hän on pelannut Walesin maajoukkueessa 16 ottelua. Nyt jalkapalloilijan tulevaisuus on hämärän peitossa.

– Se ei ole minusta kiinni. Lääkärit ja asiantuntijat ovat siitä vastuussa. Haluaisin sanoa, että vielä olisi mahdollista (pelata ammattilaisena), mutta en tiedä. Keskityn nyt perheeseeni, Lockyer päätti.

Lue myös:

    Uusimmat