Valioliigassa erikoinen tapaus: seuraomistajalle pitkä pelikielto

Urheilussa on totuttu siihen, että pelikieltoja jaetaan lähinnä pelaajille ja harvoissa tapauksissa myös valmentajille. Nyt Englannin Valioliigasta kuuluu kummia.

Valioliiga-seura Nottingham Forestin omistaja Evangelos Marinakis on saanut peräti viiden ottelun mittaisen pelikiellon. Asiasta päätti puolueeton komitea.

Pelikielto juontaa juurensa syyskuun lopulle (28. päivä), kun Forest kärsi 0–1-tappion Fulhamille. Raportin mukaan kreikkalainen bisnesmies Marinakis oli käyttäytynyt asiattomasti Forestin kotistadionin City Groundin pelaajatunnelissa ottelun jälkeen. Marinakis kiisti syytökset.

Marinakis kävi kuumana ottelun 51. minuutilla tapahtuneesta tilanteesta, missä ottelun päätuomari Josh Smith antoi Fulhamille rankkarin. Fulham käytti tilaisuutensa hyväksi, kun Raul Jimenez upotti pallon verkkoon. Kyseinen osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Kreikkalaisen pata kävi kuumana myös siitä, miten Forestille olisi pitänyt kotijoukkueen mielestä tuomita kaksikin rangaistuspotkua Fulhamin rikkeiden yhteydessä. Smith ei näitä tuominnut.

Marinakisin pelikielto tarkoittaa sitä, että hän ei saa seurata Forestin seuraavaa viittä ottelua paikan päältä stadionilta.

Nottingham Forest on ilmaissut jo aiemmin turhautuneisuutensa Valioliiga-tuomareiden tekemiin päätöksiin. Seuran omistaja Marinakis kirosi jo viime kaudella sitä, miten tuomareiden ratkaisut vaikuttivat heidän kautensa kulkuun.

– Tuomareiden tekemät päätökset ovat maksaneet meille pisteitä. Tuo vain jatkuu ja jatkuu. Odotamme, että Valioliiga puuttuu asiaan ja virheet korjataan, Marinakis totesi viime toukokuussa BBC:lle.

Marinakis ei ole suinkaan ainut Forestin edustaja, joka on saanut sanktioita liigalta. Forestin päävalmentaja Nuno Espirito Santo sai kahden ottelun mittaisen pelikiellon Brighton-ottelun tapahtumien myötä. Raportin mukaan Espirito Santo käyttäytyi epäasiallisesti tuomaristoa kohtaan, kun Forest pelasi 2–2-tasapelin Brightonia vastaan.

Forestin päävalmentajan tuomiota korotetaan, sillä hän sai viimeksi huhtikuussa yhden ottelun mittaisen pelikiellon kritisoituaan tuomareita, kun Forest hävisi Evertonille 0–2. Espirito Santo missaa nyt joukkueensa seuraavat kolme peliä. Hän sai myös 55 000 punnan eli 66 120 euron sakot.

Espirito Santo kävi kuumana tilanteesta, missä Forestin keskikenttäpelaaja Morgan Gibbs-White sai punaisen kortin. Valioliiga määritti myös Gibbs-Whitelle yhden ottelun mittaisen pelikiellon Brighton-pelin tapahtumista. Gibbs-White sai myös 20 000 punnan eli 24 000 euron sakot.

Nottingham Forest on Valioliigassa kymmenentenä. Sarja palaa maajoukkuetauolta takaisin kehiin viikonloppuna. Nottinghamin seuraava ottelu on ohjelmassa maanantaina, kun se kohtaa kotiottelussa Crystal Palacen.

Lue myös:

    Uusimmat