Valtavaa epäonnea – näin kivi päätyi ulos ajaneen Kalle Rovanperän eteen: "Tiesi siinä vaiheessa"

Kalle Rovanperä ajoi ulos ylivoimaisesta johtoasemasta! 1:59
Katso video: Kalle Rovanperä ajoi ulos ylivoimaisesta johtoasemasta.

Suomen MM-rallia ylivoimaisesti johtanut Toyotan Kalle Rovanperä ajoi ulos viimeistä edellisellä erikoiskokeella osuttuaan tielle pyörähtäneeseen isoon kiveen. MTV Urheilun asiantuntija Jari Ketomaa pilkkoi epäonnisen tilanteen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kivi oli pyörähtänyt Sahloinen-Moksi 2 -erikoiskokeella reitille edellisen kuljettajan, tallikaveri Sébastien Ogierin, ajokerralta. Kivi heitti ensimmäistä Jyväskylän osakilpailun voittoaan hamunneen Rovanperän Toyotan pois linjalta, ja auto kellahti ojaan kyljelleen (video artikkelin ylälaidassa).

– Tie kehittyy ajokertojen jälkeen. Tiepohjasta irtoaa aina pohjakiviä, jotka ovat aika isoja, jotkut kahden nyrkin kokoisia, joskus ihmisen pään kokoisiakin. Ne pyörähtelevät ja tie elää koko ajan, Jari Ketomaa pui.

Asiantuntija sanoi, että kuljettajat joutuisivat ajamaan erikoiskokeet "todella, todella hiljaa" läpi voidakseen väistää kaikki kivet.

– Tuo kivi on niin pahasti kulman takana, kun tullaan mutkaa läpi. Kalle on tehnyt ratkaisun, millä vauhdilla ja millä kulmalla hän mutkaan menee. Kivi on sellaisessa paikassa, että Kalle ei voi kääntää mihinkään suuntaan autoa. 

– Hän näkee sen ja kerkeää jo itse käydä kaikki skenaariot läpi, mitä tässä tulee mahdollisesti tapahtumaan. Toivottavasti ei tapahdu mitään, mutta hän tiesi jo siinä vaiheessa, kun näki kiven, että tilanne tulee. Ei olisi paljon enemmän tarvittu, että siitä olisi selvitty. Tällä kertaa tuuria ei ollut matkassa.

Kartanlukija Jonne Halttunen noitui tilannetta välittömästi v-alkuisella sanalla. Johtoa ennen toisena ollutta Ogieria oli ennen kyseistä viimeistä edellistä erikoiskoetta peräti 45,8 sekuntia.

– Voimia Kallelle ja Jonnelle siihen, että kestävät tuon pettymyksen. Urheilijan on pakko nämä ottaa. Kukaan ei näitä voi toivoa.

Jari Ketomaa analysoi Kalle Rovanperän ulosajon – "Ei olisi paljon enemmän tarvittu" 2:13
Jari Ketomaa analysoi Kalle Rovanperän ulosajon.

Ogier siirtyi Rovanperän ulosajon myötä rallin johtoon ennen kisan päättävää Power Stagea. 

Ensimmäisessä mutkassa pellolle! Elfyn Evansin viikonloppu lässähti lopullisesti 2:16
Elfyn Evans ajoi samalla erikoiskokeella ulos hetki ennen Kalle Rovanperää: pellolle ensimmäisessä mutkassa. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat