Esapekka Lapin autossa raju reaktio Kalle Rovanperän ulosajovideoon

Esapekka Lapin autossa alkoi kiroilu Kalle Rovanperän ulosajovideosta 3:16
Esapekka Lapin autossa alkoi kiroilu Kalle Rovanperän ulosajovideosta.

Hyundain kuljettaja Esapekka Lappi ja kartanlukija Janne Ferm reagoivat rankasti videoon Toyotan Kalle Rovanperän ulosajosta Suomen MM-rallissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä johti Jyväskylän osakilpailua ylivoimaisesti 45,8 sekunnilla ennen tallikaveriaan Sébastien Ogieria ennen viimeistä edellistä erikoiskoetta, Sahloinen-Moksi 2:ta. Rovanperää ennen tielle kyseisellä pätkällä oli kuitenkin pyörähtänyt kivi. Se heitti ensimmäistä Jyväskylän osakilpailun voittoaan hamunneen Rovanperän Toyotan pois linjalta, ja auto kellahti ojaan kyljelleen

Kalle Rovanperä ajoi ulos ylivoimaisesta johtoasemasta! 1:59
Näin Kalle Rovanperä ajoi ulos ylivoimaisesta johtoasemasta.

Lappi kertoi jo, että hänelle tuli "fyysisesti paha olo" Rovanperän ulosajosta. Nyt hän avaa myös kartturi Fermin rajut ensireaktiot kilpailijatallin suomalaisen pelin päättymiseen.

– Jannelta tuli aika monta kirosanaa siinä. Emme tienneet mitään, mutta puhelimeen tuli videoklippi. Sitä rupesimme katsomaan. Kallen auto lähti menemään ulos, ja se video pysähtyi siihen, Lappi avasi.

– Sitten se kiroilu alkoi saman tien. Tiesimme, että tämä ei jatku hyvin. Jos se pistetään poikki, niin ei se siitä selviä.

Lapin oli vaikea luonnehtia omaa tuonhetkistä oloaan.

– Tuli sellainen… en tiedä heikotus tai joku, mutta fyysinen reaktio.

"Ei tarvitse laittaa narua kaulan ympärille"

Lappi oli ajanut puuhun ja keskeyttänyt perjantaina, mutta jatkoi kilpailua seuraavana päivänä. Hyvään kokonaissijoitukseen Jyväskylässä ei ollut enää asiaa, mutta sunnuntain Lappi veti hienosti ja plakkariin kertyi päivän nopeimpana kuskina seitsemän lisäpistettä. Power Stagelta hän napsi lisäksi kolme pinnaa pätkän kolmanneksi nopeimpana.

Kun Lapilta kysyi, minkälaisiin papereihin ja naruihin kilpailu on syytä kääriä, hän vastasi vitsikkäästi.

– Ei sitä narua tuohon kaulan ympärille tarvitse ainakaan laittaa.

Lappi jatkoi sunnuntaiden olevan nykyisellä pistelaskusysteemillä todella tärkeässä asemassa. Toyotalla samalla pätkällä ulos ajoi Rovanperää ennen Elfyn Evans, ja Hyundai oli jo siinä kohtaa vahvoilla sunnuntain suhteen.

– Meidän tiimimme on aiemmissakin kisoissa ollut sunnuntaisin vahva. Nyt se ei ehkä ollut meidän vahvuutta, vaan muiden heikkoutta tai huonoa tuuria, miten sen ottaa.

Lappi kiteytti oman päivänsä hyväksi.

– Pystyttiin saamaan maksimipisteet päiväpisteissä ja Powerilla muutama piste, eikä otettu Thierryltä yhtään pistettä pois sieltä, Lappi viittasi MM-sarjaa johtavaan belgialaiskuljettaja Neuvilleen, joka oli sekä koko Suomen rallin että Power Stagen kakkonen. 

Rallin voitti Ogier.

Kuuntele ylälaidan videolta myös, miten Lappi kommentoi jatkoaan tänä ja ensi vuonna.

Suomen MM-rallin ykköseltä Sébastien Ogier tyylikäs tunnustus: "Kalle ja Jonne ansaitsivat voittaa" 0:59
Suomen MM-rallin ykköseltä Sébastien Ogier tyylikäs tunnustus: "Kalle ja Jonne ansaitsivat voittaa."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat