Valtteri Bottaksen pomo: Takaraja kuskipäätökselle

Valtteri Bottaksen jatko F1-sarjassa ratkeaa lähiviikkoina, jos Sauber-tallin ilmoittama aikaraja pitää kutinsa.

Bottas, 35, on odotellut kuukausien ajan tietoa mahdollisesta jatkosopimuksestaan. Sauberilla on jo sopimus saksalaiskonkari Nico Hülkenbergin kanssa.

F1-kautta on jäljellä vielä viisi osakilpailua. Kausi päättyy joulukuun alussa Abu Dhabissa. Siihen mennessä pitäisi olla tiedossa myös Sauberin toisen kuljettajan nimi ensi kaudelle. Taustalla odottaa siirtymä Audin tehdastiimiksi vuonna 2026.

– Tiedämme, että meillä on seikkailu edessämme, ja siitä tulee pitkä seikkailu, tallipäällikkö Mattia Binotto viittaa siirtymään.

– Luulen, että meidän täytyy jotenkin valita kokoonpano, joka on paras mahdollinen tukemaan ja auttamaan tallia tulemaan paremmaksi.

Sveitsiläistiimillä on nyt vaihtoehtoina jatkaa Bottaksen kanssa tai valita Hülkenbergin rinnalle nuorempi kuljettajapari. Tarjolla ovat muun muassa Williamsilla vakuuttanut argentiinalainen Franco Colapinto, F1-kokemusta haalinut Mick Schumacher tai F2-sarjan kärkinimi Gabriel Bortoleto.

– Kummassakin vaihtoehdossa on puolensa. Kaksi kokenutta kuskia on taatusti paras tapa auttaa tallia kehittymään. Toisaalta tulokkaan valitseminen voi antaa uutta energiaa ja raikastaa ilmaa tiimissä, Binotto puntaroi.

Binotto kertoi samalla aikaikkunan, jossa päätös kuskista tehdään.

– Meidän täytyy tehdä päätös, sanotaan ennen marraskuun puoltaväliä, Binotto lausuu.

– Se olisi reilua yksittäisiä ihmisiä kohtaan, kuten myös tallille siirtää katse tulevaisuuden rakentamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat