Valtteri Puustinen osui taas – Sidney Crosby katkaisi kuivan putkensa

Valtteri Puustinen osui toisessa pelissä peräkkäin Pittsburghille 0:49
Valtteri Puustinen osui toisessa pelissä peräkkäin Pittsburghille (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin Valtteri Puustinen oli kovassa iskussa, kun pingviinipartio kaatoi kotonaan Detroit Red Wingsin maalein 6–3.

Puustinen teki avauserän lopulla Pittsburghin 3–1-maalin, joka oli hänen NHL-uransa neljäs osuma. Edellisen täysosumansa hän kirjasi päivää aiemmin New York Rangersia vastaan. Puustinen on käyttänyt jääaikaansa tehokkaasti, sillä hänet nähtiin kummassakin ottelussa kaukalossa alle 11 minuutin ajan.

Suomalaishyökkääjä nappasi lisäksi syöttöpisteen Michael Buntingin rannelaukauksesta. Puustiselle on kertynyt kuluvalta kaudelta tehot 4+12.

Penguinsin kapteenin Sidney Crosbyn onnistui katkaista omalla 2–1-osumallaan kuiva kautensa, joka oli venähtänyt 11 ottelun mittaiseksi. Crosbyn tilille kilahti niin ikään myös syöttöpiste.

Päätöserän sarjatuli sinetöi voiton

San Jose Sharks puolestaan vieraili Illinoisissa, jossa isäntäjoukkue Chicago Blackhawks vei voiton maalein 5–2.

Kalifornialaisvieraat karkasivat avauserässä kahden maalin johtoon. Klim Kostin 2–0-osumaa oli rakentamassa myös suomalaishyökkääjä Mikael Granlund.

Chicagon onnistui kaventaa toisessa erässä, ja päätöserässä puolentoista minuutin sisällä tehdyt kolme osumaa sinetöivät kotivoiton. Loppulukemat viimeisteli Chicagon tähtitulokas Connor Bedard tyhjään maaliin ottelun viimeisellä sekunnilla.