Sydänviikon - Muksis, Pieni sydän -suuri seikkailu tiimoilta lapset valmistavat studiossa ruokaa.
10 kpl vuokaleipäsiivuja
Täytevaihtoehto 1:
Porkkana litistyy leivän väliin
250 g porkkanoita
1 tl sokeria
0,5 dl Becel-majoneesia
Kuori ja paloittele porkkanat. Kypsennä palat niukassa, sokerilla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä. Lisää majoneesi ja soseuta sauvasekoittimella.
Täytevaihtoehto 2:
Leivällä menee herne nenään
200 g pakasteherneitä
0,5 dl Becel-majoneesia
1 tl meiramia
Kypsennä pakasteherneet mikroaaltouunissa tai niukassa vedessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta neste pois. Jäähdytä herneet, lisää majoneesi ja meirami. Soseuta sauvasekoittimella.
Levitä täyte viidelle leiväsiivulle ja laita loput leivät kansiksi. leikkaa kulmittain puoliksi. Anna leipien vetäytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
Punastuneet kebakot 14 kpl
0,5 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 sipuli
1 rkl margariinia
500 g vähärasvaista jauhelihaa
2 etikkapunajuurta
1 kananmuna
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl suolaa
Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa (voit korvata veden etikkapunajuurten liemellä) ja anna turvota 5-10 minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa paistinpannulla tai kypsennä mikrossa. Raasta punajuuret. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Muotoile jauhelihamassasta 14 tankoa ja työnnä niihin puiset tikut. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskiritilätasolla. Tarjoa porkkana-perunamuusin kera.