Varmistus: HJK ei ole mestari

Kuopion Palloseura otti tärkeät vieraspisteet Seinäjoella ja varmisti etulyöntiasemansa kahden viikon päästä ratkaistavaan Veikkausliigan mestaruuskamppailuun.

KuPS kaatoi lauantaina SJK:n vierasottelussa 1–0, joten kuopiolaisjoukkue johtaa liigaa kahden pisteen erolla Ilvekseen ennen päätöskierrosta.

KuPSin voitto varmisti samalla, että liigakolmosena olevan HJK:n neljän mestaruuden putki katkeaa. Liigamestaruutta juhlitaan tänä syksynä Kuopiossa tai Tampereella.

KuPSin sankariksi nousi Seinäjoella kapteeni Petteri Pennanen, joka tälläsi voittomaalin 69. minuutilla kulmapotkun jälkeisestä maalinedushässäkästä. Maali oli kokeneelle Pennaselle jo tämän liigakauden kuudes.

Ottelun toisen puoliajan alku oli KuPSin hallintaa, mutta kaikki muuttui vain hetki Pennasen maalin jälkeen. KuPS-puolustaja Kristopher Da Graca ajettiin toisella keltaisella kortilla ulos kentältä ja SJK aloitti vimmatun painostuksen, mutta maalivahti Johannes Kreidl onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

KuPS kohtaa päätöskierroksella Kuopiossa kolmantena olevan HJK:n. Ilves pelaa kotikentällään SJK:ta vastaan.