Vatsakipujen ja turvotuksen syy olikin kohdunulkoinen raskaus suoliston alueella.
Kipujen vuoksi lääkäriin hakeutunut nainen sai kuulla, että hänen suolistonsa alueella kasvaa sikiö. 37-vuotiaasta potilaasta kirjoitettiin tapausraportti New England Journal of Medicine -julkaisuun.
Lue myös: Tapausraportti: Moottoripyöräonnettomuudella järkyttävät seuraukset italialaismiehen sukupuolielimelle
Vatsakipu johtuikin sikiöstä
Nainen oli hakeutunut Ranskassa lääkärille vatsakivun vuoksi. Kipu oli kestänyt kymmenen päivää; naisella oli myös turvotusta, jonka hän kuvasi pahentuneen.
Kuvauksessa naisen vatsan ja suoliston välissä havaittiin sikiö. Istukka sijaitsi lantion yläosassa. Raskaus oli 23. viikolla.
Lue myös: Lääkärien mielestä Hannah kärsi stressistä – oireilla olikin vakavampi syy: "Olin niin vihainen"
Lapsi jäi eloon
Ektooppinen eli kohdunulkoinen raskaus tarkoittaa tilannetta, jossa raskaus sijaitsee muualla kuin kohtuontelon sisällä. Käypähoito-sivusto kertoo, että hedelmöittynyt munasolu on tällöin kiinnittynyt munanjohtimeen (useimmissa tapauksissa), munasarjaan, kohdunkaulakanavaan, kohdunsarveen tai jopa vatsaonteloon. Tila on lähes aina lapselle kohtalokas.
Tässä tapauksessa suoliston alueella kasvanut lapsi onnistuttiin leikkaamaan ulos 29. raskausviikolla. Hän pääsi tehohoitoon.
Tapaus levisi medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.
Istukka poistettiin toisessa leikkauksessa. Sekä äiti että lapsi ovat jo kotiutuneet.
Äiti ei palannut seurantatarkastukseen, joten enempää tietoa perheen tilanteesta ei toistaiseksi ole saatavilla.
Lue myös: Brasilialaisnaiselta poistettiin valtava kasvain – kirurgi julkaisi ällistyttävät kuvat: "Yksi suurimmista, joita on koskaan poistettu"
Lue myös: Maratonjuoksun jälkeen slovakialaismiehen penikseen ilmestyi kyhmy, joka olisi voinut koitua kohtaloksi – tästä oli kyse
Katso myös: "Sehän tapahtuu tuolla jossain, joillekin toisille" – kuinka käsitellä tahatonta lapsettomuutta?
9:11
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!
Lähteet: NEJM, Daily Mail, Terveyskirjasto, Käypähoito