Vauhtia reilusti yli 200 km/h: Kolme pakeni poliisia moottoripyörillä Lapissa – vaaratilanteita sivullisille

Kolme ajo-oikeudetonta moottoripyöräilijää piti Lapin poliisin kiireisenä Kemissä ja Rovaniemellä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Rovaniemellä poliisipartiota vastaan ajoi ilman valoja kilvetön moottoripyörä. Partio lähti perään, ja moottoripyörän kuljettaja päräytti karkuun poliisin pysäytyskäskyä vastustaen.

Kuljettaja pakeni huomattavaa ylinopeutta myös kevyenliikenteenväylillä, joilla oli tapahtumahetkellä kävelijöitä.

Karkuri pääsi poliisilta pakoon, mutta muun muassa poliisikoiraa hyödyntäen poliisi pääsi pyörän ja sen kuljettajan jäljille myöhemmin. Kuljettajaksi paljastui alaikäinen, jolla ei ollut moottoripyörän kuljettamiseen ajo-oikeutta.

Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja ajoneuvorikkomukseen käyttämällä liikenteessä moottoripyörää, jota ei oltu hyväksytty käytettäväksi liikenteeseen. Lisäksi häntä epäillään niskoittelusta poliisia vastaan.

Kemin karkurit

Kemissä poliisi halusi pysäyttää mielestään epäilyttävän moottoripyörän kuljettajan, jonka he tapasivat keskustassa liikennevaloissa. Moottoripyöräilijä kiihdytti valoista kuitenkin karkuun moottoritiellä kohti pohjoista nähtyään takaa lähestyvän poliisiauton.

Poliisin mukaan karkuri ohitteli autoja kaistojen välissä, ja pyörän nopeus nousi reilusti yli 200 kilometrin tunnissa. Ala-Raumon kohdalla yhteys karkuriin katosi, mutta toinen poliisipartio riensi hätiin. Se havaitsi kyseisen moottoripyörän Torniossa Koskenrannantiellä kyseisen moottoripyörän.

– Partio laittoi punaisen pysäytysvalon päälle, jolloin moottoripyöräilijä alkoi kääntämään pyörää ja kaatui maahan. poliisi kertoo tiedotteessa.

Kiinniotettu mies kertoi paon syyksi sen, ettei hänellä ollut moottoripyörällä ajoon ajo-oikeutta.

Illalla Kemissä poliisia pakeni seuraava moottoripyöräilijä, jota poliisi yritti pysäyttää Lapintiellä pysähtymismerkkiä näyttäen.

Paon aikana moottoripyörän tuntinopeus ylsi yli 190 kilometriin. Vajaan kolmen kilometrin ajon jälkeen karkuri kuitenkin luovutti ja antautui poliisille. Tarkastuksessa ilmeni, että miehellä ei ollut ajo-oikeutta moottoripyörään ja lisäksi hän oli käyttänyt amfetamiinia. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Korjattu jutusta termi liikennepako paoksi kello 12.34.

Lue myös:

    Uusimmat