Venäjän mediassa on laajasti huomioitu Jean-Claude Junckerin viikonloppuna esittämä ehdotus yhteisestä EU-armeijasta.
Monissa medioissa kerrotaan myös Suomen presidentti Sauli Niinistön kannattavan ideaa.
Duuman IVY-maiden yhteistyöstä ja Euraasian alueesta vastaavan valiokunnan puheenjohtaja Leonid Slutsky tyrmää ajatuksen "eurooppalaisena hysteriana".
– Tämä on eurooppalainen versio vainoharhasta: Julistetaan että perustetaan yhteinen armeija Venäjää vastaan, joka puolestaan ei ole aikeissa taistella kenenkään kanssa, Slutsky kirjoittaa Twitterissä.
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Vladimir Komoedov puolestaan katsoo, että EU:n yhteinen armeija tuottaa suoran uhan Venäjälle, ja Venäjän on reagoitava siihen jotenkin.
– Katson, että tämä on suora uhka, ja meidänkin täytyy valmistautua jotenkin. En tiedä mikä vastaus voisi olla, mutta logiikka sanelee, että joka toimeen täytyy olla vastatoimi, mitä turvallisuuteen tulee, hän lausui uutistoimisto RSN:lle.
Samoilla linjoilla on duuman puolustusvaliokunnan jäsen Frans Klintshevitsh.
– On täysi arvoitus, mitä länsipoliitikkojen mieli keksii seuraavassa hetkessä. Surullisinta on, että tällaisia ehdotuksia myös kannatetaan, Klintsevitsh kommentoi uutistoimisto Ria Novostille. Hänen mukaansa euroarmeijan kehittäminen ei käynyt mielessä edes Naton ja ja Varsovan liiton vastakkaisasettelun pahimpina vuosina.
– Olettaisin, että euroarmeijaa kaavaillaan Naton lisukkeeksi. Samaan aikaan länsipoliitikot kehtaavat syyttää Venäjää aggressiivisuudesta, Klinthevitsh summaa.
– Ydinaseiden aikakautena armeijan lisäykset eivät takaa turvallisuuden lisääntymistä. Provosoida ne kyllä voivat.
Useat mediat kuten valtiollinen Rossia24-kanava ovat myös uutisoineet Suomen presidentti Sauli Niinistön myönteisen kannan EU-armeijalle. Polit.ru -uutissivuston mukaan Niinistö on ollut yllättynyt siitä, ettei Euroopan Unionilla vielä ennestään ole mekanismia "puolustaa arvojaan".