Putinin puolueen edustaja varoittaa Natoa Mikkeli-päätöksestä: "Mitä lähempänä, sitä tarkemmin voimme iskeä"

Päätös sijoittaa Naton esikunta Mikkeliin Etelä-Savoon on noussut uutisiin Venäjällä.

Venäjän valtapuolueen Yhtenäisen Venäjän kansanedustaja Andrei Krasov totesi Lenta.ru-lehden sivustolla, että Venäjällä on "aina vastaus Naton aggressiivisiin toimiin". Lenta on Venäjän suosituimpia uutissivustoja.

Krasov korosti sitä, että mitä lähempänä Naton joukot ovat Venäjän rajaa, sitä tarkempi on venäläisten joukkojen isku hyökkäyksen sattuessa.

– Nykyaikaisille aseille ja kalustolle 140 kilometrin etäisyys on merkityksetön. Mitä lähempänä vihollinen on, sitä tarkemmin voimme iskeä, Krasov varoitti Lentassa.

Mikkelistä on matkaa Venäjän rajalle maantietä myöten 140 kilometriä. Linnuntietä matkaa on vain noin 100 kilometriä.

"Venäjä jo päättänyt asevoimien koon kasvattamisesta"

Krasovin mukaan Venäjän rajan läheisyyteen sijoitettu Naton maavoimien alaesikunta joutuu Venäjän "ohjusten ja tykistön iskujen kohteeksi, jos tilanne eskaloituu".

Hän lisäsi myös, että nykyaikaiset valvontapisteet eivät ole staattisia: Nato voi liikkua suhteessa Venäjän rajoihin.

– Ehkä siellä 140 kilometrin päässä ne ovat rauhan aikana, mutta sotilaallisen ja poliittisen tilanteen kärjistyessä tämä keskus pystyy liikkumaan, Krasov lisäsi.

Hänen mukaansa Venäjällä on jo tehty päätös asevoimien koon kasvattamisesta ja "taisteluvalmiita yksiköitä tullaan muodostamaan".

"Päätös puolustuksellinen"

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) kertoi tänään, että Naton maavoimien johtoporras sijoitetaan Mikkeliin.

Hänen mukaansa päätös perustuu Puolustusvoimien ja puolustushallinnon kokonaisuuden arviointiin siitä, mikä on parasta Suomen puolustukselle. 

Lue myös:

    Uusimmat