Veronica Verho kertoo podcastissa hänen ja Juhani Koskisen erosta: "Se vain loppui"

Veronica Verho on Koko Suomi leipoo -ohjelman uusi juontaja: "Haaveilin tästä vuosia" 6:42
Katso myös: Veronica Verho on Koko Suomi leipoo -ohjelman uusi juontaja: "Haaveilin tästä vuosia"

Veronica Verho kertoo hänen ja Juhani Koskisen parisuhteen päättymisestä sekä siitä, mitä hän elämässään on eron jälkeen tapahtunut.

Juontaja Veronica Verho puhuu somevaikuttaja Sita Salmisen  SITA-podcastissa hänen ja ex-kihlattunsa Juhani Koskisen erosta. Verho ja Koskinen kertoivat tammikuussa Instagramissa, että olivat vuodenvaihteessa päättäneet parisuhteensa. Pari ennätti seurustella neljän vuoden ajan, ja heidän häitään oli tarkoitus tanssia tänä kesänä.

Verho sanoo podcastissa hänestä tuntuvan, että erosta on kulunut jo paljon aikaa. Hänen mukaansa puolessa vuodessa on kerennyt tapahtua valtavasti asioita.

Verhon mukaan hänen on vaikeaa kommentoida eron syytä.

– Se vain loppui, hän sanoo.

Verholla ja Koskisella oli yhteinen omistusasunto ja kaksi yhteistä koiraa, mäyräkoirat Matti ja Teppo. Verho sanoo, että perheen hajoaminen ja siihen liittyvät tunteet olivat merkittäviä heille, mutta myös heidän läheisilleen. Yksi sukulainen oli erosta kuullessaan puhjennut hysteeriseen itkuun. 

– Joudut itse kannattelemaan omia tunteita ja käymään niitä läpi, että mitä tässä nyt tapahtuu, ja totta kai siinä ovat myös perheesi ja sukulaisesi (tunteet). Ja ainakin minä koen, että moni on puhunut siitä, että jopa puolisosi perhe saattaa pitää sinua kiinni parisuhteessa, koska heistä tulee sulle tosi rakkaita, hän sanoo. 

Verho hakeutui pian eron jälkeen terapiaan. Hän sanoi terapeutilleen, että haluaa tavata tätä mahdollisimman usein. Terapia on opettanut juontajalle paljon uutta hänestä itsestään.

Verho sanoo, että eron jälkeen hän oli aluksi surullinen. Perheelle ja läheisille kertominen tuntui kurjalta. Verho kertoo hänellä olleen aluksi olo, että hän oli pettänyt monet läheisensä, sillä moni oli odottanut parin avioitumista. 

Alun surutyön jälkeen eropäätös alkoi kuitenkin tuntua järkevältä. Nyt Verho ja Koskinen ovat ystäviä.

– Tiedän, että kaikki ex-pariskunnat eivät pysty olemaan ystäviä, mutta minulla on aina ollut se ajatus, että jos kaikki on mennyt oikeasti tosi hyvin eikä toiselle ole tehty mitään pahaa, niin miksi ei voisi vaikka hengailla joskus keskenään, Verho sanoo.

Verho ja Koskinen asuivat jonkin aikaa yhdessä vielä eronsa jälkeenkin. Vähän ajan kuluttua Verho muutti kuitenkin omaan sinkkukotiin Sompasaareen. Siellä hän asui kolme kuukautta, kunnes hän muutti kesän alussa kotikaupunkiinsa Turkuun. 

Eron jälkeen Verhon ystävät olivat ihmetelleet, miksei hän itke tai sure. Vasta, kun Verho muutti omaan asuntoonsa, pääsivät hänen tunteensa nousemaan kunnolla pintaan. Muuton jälkeisenä päivänä Verho oli väsyneempi kuin koskaan ennen, ja tuolloin myös hänen tunteensa purkautuivat.

– Minä huutoitkin. En osannut siinä kohtaa edes sanoa mikä minua itketti. Ei minua itkettänyt erokaan, ei minua itkettänyt se, että kaikki tulevaisuuden asiat, jotka olivat tulossa, eivät tulleetkaan. Se oli vaan joku ihan hirveä kuorma, jota olin pitänyt sisälläni. Se tuli ulos monta kertaa. Kun se tuli ulos viimeisen kerran, oli se aika helpottava tunne.

Verhon ja Koskisen eron jälkeen moni on pohtinut, miten kaksikon mäyräkoirille kävi. Verho kertoo, että koirat vuorottelivat aiemmin hänen ja Koskisen kotien välillä kaksi viikkoa kerrallaan. Nykyisin toinen koirista asuu Verhon ja toinen Koskisen luona. Järjestely on ollut toimiva, mutta Verho sanoo, että hänelle yksi rankimmista asioista on ollut koirien erottaminen ja Matti-koiran hyvästeleminen.

Siitä huolimatta Verho toteaa, että koirat ovat ja tulevat aina olemaan hänen ja Koskisen yhteiset.

Lue myös:

    Uusimmat