Video näyttää hurjan ajojahdin Tampereen liukkailla teillä – kortiton huumekuski kipitti karkuun, kunnes katui

Tammikuinen takaa-ajo pitkin Tampereen valtaväylää ja pikkuteitä tallentui kahden poliisiauton kameroihin.

Kameroiden videoista näkyy, kuinka 18-vuotias kuljettaja ajaa Audiaan aluksi Lielahden suunnasta kohti Tampereen keskustaa. Poliisipartio havaitsi sen Porintien ja Pispalan valtatien risteyksessä. 

Partio lähti seuraamaan Audia, joka kääntyi Paasikiventielle, kohti Tamperetta. Auto ajoi aluksi nopeusrajoitusten mukaisesti.

Oli luminen tammikuu 2024 ja kello näyttää hieman yli kolmea aamuyöllä. Ajoa jatkuu ensin monen minuutin ajan silminnähden normaalisti.

Kun kuljettaja pääsee kohti etelää kääntyvälle Hervannan valtaväylälle, hän kiihdyttää yhtäkkiä hurjaan vauhtiin ja takaa-ajo alkaa. 

Kuljettajan perässä ajaneen poliisiauton kuljettaja painaa kaasun pohjaan ja hätävilkut päälle, mutta takaa-ajettava kuski painaa karkuun hurjaa vauhtia. Auto katoaa kauas, vaikka poliisiauton nopeusmittari näyttää parhaimmillaan yli 130 kilometriä tunnissa.

Hetken kuluttua takaa-ajoon liittyy risteyksestä toinen poliisiauto, jonka ohi takaa-ajettava kuljettaja kiitää.

Takaa-ajo jatkuu pääväylältä Hervannan pienemmille teille ja jatkuu vielä useiden minuuttien ajan. Välillä poliisien näköyhteys autoon katkesi.

Takaa-ajettavan kuljettajan matkan päättyminen ei käy ilmi poliisiautojen kameroista, mutta lopputulos on selvä: auto on keula pystyssä lumipenkan päällä.

Kuljettaja tuli katumapäälle

Kun poliisit tarkistivat auton, se osoittautui tyhjäksi. Kuljettaja oli ottanut jalat alleen.

Seuraavana päivänä hän tuli katumapäälle, soitti hätäkeskukseen ja tunnusti tekonsa.

– Lopulta ajoin Hervannassa umpikujaan ja juoksimme pois paikalta. Seikkailimme jonkin aikaa ja etsimme piilopaikkaa ja sitten soitimme kyydin. Minulla oli kyydissä eräs kaveri, jonka nimeä en muista. Hän oli kysynyt minulta kyytiä, kuljettaja kertoi kuulusteluissa.

Tekoaikaan 18-vuotiaan mieskuljettajan edesottamuksia käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa kesäkuun puolessa välissä.

Se katsoi, että kuljettaja oli ajanut huomattavaa ylinopeutta ja ajanut punaisia päin kahdesti. Hänen verestään löytyi ajon jälkeen merkkejä kannabiksen ja alpratsolaamin käytöstä. Hänellä ei myöskään ollut ajo-oikeutta.

Oikeus päätyi tuomitsemaan vuonna 2005 syntyneen miehen kahdesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta 110 päiväsakon rangaistukseen. 

Hänen tuloillaan maksettavaa kertyy 660 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat