Etelä-Afrikassa mellakoiksi yltyneet levottomuudet ovat jatkuneet jo päiviä. Tiistaina Durbanin kaupungissa koettiin kauhunhetkiä, kun vauva jouduttiin pudottamaan palavasta rakennuksesta turvaan liekeiltä.
Durbanin keskustan ostoskeskus oli sytytetty tuleen ryöstelijöiden iskettyä sinne. Ostoksilla ollut 26-vuotias Naledi Manyoni joutui pakenemaan rakennuksen ikkunoiden kautta liekkejä hieman alle kaksivuotias tytär mukanaan.
Ensin hän joutui kiipeämään rakennuksen seinustaa alas tasanteelle, ja tytär pudotettiin hänen käsiinsä. Sen jälkeen hänellä ei ollut muita vaihtoehtoja kuin pudottaa vauva turvaan kadulla oleville ihmisille.
– En pystynyt ajattelemaan mitään muuta kuin vauvani hengen turvaamista, Manyoni kertoo BBC:lle.
Voit katsoa dramaattisen tilanteen artikkelin alussa olevalta videolta.
Manyoni pääsi itse lopulta alas palavan rakennuksen tasanteelta pelastustyöntekijöiden auttamana, ja sai tyttären jälleen syliinsä.
Ainakin 72 ihmistä kuollut levottomuuksissa
Alun perin entisen presidentin Jacob Zuman korruptiosyytteisiin liittyvästä vankilatuomiosta syttyneet levottomuudet muuttuivat pari päivää sitten mellakoinniksi ja ryöstelyksi useassa kaupungissa ympäri Etelä-Afrikkaa.
Väkivaltaisuuksissa on kuollut arviolta 72 ihmistä, joista ainakin 10 on kuollut ryöstelyjen aikana.
Yli 1200 on pidätetty, mutta poliisi on yhä alakynnessä huolimatta armeijalta saamastaan avusta.
Moni liiketila on ryöstetty täysin tyhjäksi ja poltettu maan tasalle.
Esimerkiksi Durbanin kaupungissa on raportoitu pulaa elintarvikkeista ja polttoaineesta, ja ihmiset ovat jonottaneet tarvikkeita. Maan isoin öljynjakelija ilmoitti tiistaina keskeyttävänsä toiminnan KwaZulu-Natalin provinssissa, jonka suurin kaupunki Durban on.
Sosiaalisessa mediassa liikkuu runsaasti virheellistä tietoa tilanteesta, ja joissakin julkaisuissa ihmisiä on kehotettu väkivaltaan.
Moni on myös ilmaissut raivoaan ryöstelijöitä kohtaan, ja ihmisiä on lähtenyt kaduille estämään itse ryöstöjä. Osa varastetuista tavaroista onkin palautettu omistajilleen kansalaisten toimesta.
Presidentti Cyril Ramaphosa on kuvaillut väkivaltaisuuksia pahimmiksi sitten 1990-luvun, ennen kuin rotuerottelupolitiikka lopetettiin.