Video: Salama iski hurjalla voimalla puuhun aivan Mariikan vieressä – "Aivan hirveä ääni" sai sokkiin ja huutamaan ääneen

Rauhallinen aamu sai hurjan käänteen Ahvenanmaan Kökarissa viikonloppuna.

Mökkeilemässä olleen Mariikka Whitemanin ja tämän seurueen rauhallinen aamu sai hurjan käänteen viime viikonloppuna Ahvenanmaan Kökarissa, kun salama iski muutaman metrin päässä olleeseen puuhun.

Whitemanin lisäksi salamaniskua oli todistamassa hänen tyttärensä Paula Servanto ja tämän kaveri Loviisa.

– Sinä aamuna he olivat juuri heränneet riippumatoissaan ja Loviisa alkoi kuvaamaan, että onpa mukavaa olla täällä kun sataa ja me ollaan täällä makuupusseissa tarpin alla, sanoo Whiteman.

– Sitten saman tien salama mäsähti siihen kolmen metrin päässä olleeseen viereiseen puuhun, hän jatkaa.

Jutun alussa olevalla hurjalla videolla näkyy, miten salama iskee muutaman metrin päässä olleeseen puuhun. Reaktiona on pelästynyt huuto.

Järkytys tuli jälkeenpäin

Salamaniskusta tulleen kovan pamauksen jälkeen ilmassa leijaili palaneen haju.

– Se oli aivan hirveä ääni. Heillä molemmilla meni hetkeksi kuulo ja tuli hetkeksi shokki, että apua mitä tapahtuu, Whiteman kuvailee tapahtumia.

– Sitten sellainen lämmin ilma meni riippumattojen alta, ja jäi sellainen palaneen haju.

Salaman voima oli Whitemanin mukaan kulkeutunut puuta pitkin alas, mennyt puun juuria pitkin viereiseen ojaan ja lopulta ojan yli.

– Viereisen rakennuksen sähkötaulusta oli pääkatkaisija sulanut.

Whitman kertoo, että järkytys tuli vasta jälkeenpäin.

– Aluksi oltiin vaan, että oho, salama iski tuohon, mutta sitten kun aloimme oikein miettiä sitä, niin olisi voinut käydä kyllä huonosti.

– Pohdimme myös, että riippumatot olisivat voineet olla niissä puissa tai latvukset olisivat voineet olla kiinni niissä puissa, joihin salama iski, että kyllä siinä oli tosi paljon tuuria matkassa, Whiteman sanoo.

Näitkö tai kuvasitko jotain kiinnostavaa? Lähetä se meille WhatsAppilla: 040 5785504 tai osoitteeseen mtvuutiset.fi/lukijankuvat.

Korjaus 5.6 kello 21.34: Haastateltavan sitaatteja korjattu.

Lue myös:

    Uusimmat