Tomera kuutti lyllersi sinnikkäästi kohti merta Helsingissä – katso hellyyttävä video

Harri kuvasi sinnikäästi kohti merta pyyrkineen kuutin Helsingin Vuosaaressa 2:42
Katso videolta, miten kuutti pyrkii sinnikkäästi kohti merta.

Rannalla tai luodolla köllöttelevä kuutti ei ole harvinainen näky Helsingissäkään.

Helsingin Vuosaaressa asuva Harri Pasanen taltioi videolle mereen pyrkineen kuutin eli hylkeenpoikasen Vuosaaren Aurinkolahdessa torstaina.

Jutun alussa olevalla videolla näkyy, miten kuutti pyrkii hitaasti, mutta sinnikkäästi ja päämäärätietoisesti kohti merta, jonne se lopulta molskahtaa.

Korkeasaaren eläintarhan kuraattori Ville Vepsäläinen kertoo, että kuutti ei ole mitenkään harvinainen näky tähänkään aikaan vuodesta.

– Monesti niillä ei ole mitään hätää, ja on ihan tavallista, että ne tulevat välillä rannoille tai nousevat luodoille, Vepsäläinen sanoo.

Jos vaikuttaa siltä, että pieni kuutti on maalla eikä halua mennä veteen, silloin kuuttia olisi Vepsäläisen mukaan hyvä tarkkailla jonkin aikaa.

– Silloin se saattaa olla niin laihassa kunnossa ja sen rasvakerros päässyt niin pieneksi, että se ei halua mennä veteen koska sille tulisi kylmä.

Kuuttia ei missään tapauksessa pidä lähestyä eikä päästää myöskään koiraa sen lähelle.

– Mitään luonnonvaraisia eläimiä ei pidä mennä häiritsemään. Kuuteissa on riskinä vielä kuutinpurema, josta voi tulla tulehdus, joka vaatii tiukat antibiootit eikä se ole ihan pikkujuttu.

Joskus kuutti saattaa eksyä myös syvälle sisämaahan eikä se löydä enää takaisin mereen.

– Monesti on ollut sellaisia tapauksia kun on jäätä ja lunta ja kun jää ja lumi jatkuu rannalla, niin ne lähtevät väärään suuntaan.

Jos kuutti on eksynyt syvälle sisämaahan tai epäilee, että kuutti ei ole kunnossa, niin kuutista voi yrittää ottaa kuvia ja olla yhteydessä esimerkiksi Korkeasaaren villieläinsairaalaan.

– Jos vähän kauempaakin saa kuvattua, niin pystymme monesti kuutin kropan muodostakin arvioimaan, että onko se laihassa kuosissa vai ei.

Näitkö tai kuvasitko jotain kiinnostavaa? Lähetä kuvasi tai videosi meille WhatsAppilla: 040 5785504 tai osoitteeseen mtvuutiset.fi/lukijankuvat

Lue myös:

    Uusimmat