Video: Tästä nousi kohu – koulujohtajan palkkoja kritisoinut naisopettaja raahattiin käsiraudoissa ulos

1:00img
Julkaistu 11.01.2018 07:56
Toimittajan kuva

Antti Tuuri

antti.tuuri@mtv.fi

@antti_tuuri

Opettajien ja muun kouluhenkilökunnan pieniä palkkoja sekä koulupiirin johtajan jättimäistä palkankorotusta kritisoineen äidinkielen opettajan kohtelu Louisianassa Yhdysvalloissa on aiheuttanut valtavan kohun ja tilanteesta kuvattu video on noussut viraalihitiksi.

Vermilion Parishin koulupiirin lautakunnan kokous hyväksyi maanantaina sen johtajan Jerome Puyaun sopimuksen jatkamisen ja 38 000 dollarin palkankorotuksen, kun opettaja Deyshia Hargravella meni kuppi nurin. Hän nosti tilanteen epäreiluuden esiin saamallaan puheenvuorolla.

– Minulla iso ongelma tällaisten johdolle annettavien korotusten kanssa. Se on kuin läpsäisy opettajien, kahvilatyöntekijöiden ja muun henkilökunnan naamaan. Luokkien koot kasvavat ja kovin työ tehdään ilman kunnollista korvausta luokkahuoneissa.

Hargraven ottaessaan asian vielä toistamiseen puheeksi kokouksen puheenjohtaja Anthony Fontana käski tämän lopettaa. Samalla paikalla ollut koulupiirille työskentelevä lainvalvoja tuli hätistelemään naisopettajaa kokouksesta.

Artikkelin yläpuolelta löytyvällä videolla voi nähdä, miten opettaja retuutetaan koulun käytävää pitkin käsiraudoissa ulos rakennuksesta poliisiautoon. Pidätyksen tehneen viranomaisen mukaan opettaja oli vastustellut häntä. Opettaja sanoo, että hänet heitettiin ulos, painettiin lattialle ja laitettiin käsirautoihin syyttä.

Tilanteesta ei nosteta syytteitä

Naisopettaja pidätettiin poistumiskiellon noudattamatta jättämisestä ja viranomaisen vastustamisesta epäiltynä. Abbevillen kaupungin syyttäjä Ike Funderburk kuitenkin totesi New York Timesille heti seuraavana päivänä, että syytteitä ei tulla nostamaan, sillä niille ei ole perusteita. Funderburkin mukaan koulupiirin asianajajakaan ei näe syytteille tarvetta.

New York Times on haastattelut myös lautakuntaan kuuluvaa Laura LeBeoufia, joka pitää Hargraven kohtelua häpeällisenä, varsinkin jos ottaa huomioon sen, että opettajat eivät ole saaneet pysyviä palkankorotuksia 10 vuoteen.

– Uskon sananvapauteen ja siihen, että kenellä tahansa on oikeus tulla koulupiirin kokouksiin ja kertoa miltä heistä tuntuu. 

Tuoreimmat aiheesta

Ulkomaat