Viestintäneuvos Tauno Äijälä muistelee Timo Laukkiota: "Hän oli taistelija"

Viestintäneuvos Tauno Äijälä kertoo saaneensa tiedon kollegansa poismenosta puoliltapäivin lauantaina.

Pitkän linjan toimittaja Timo Laukkio on kuollut 76-vuotiaana. Laukkio toimi työuransa aikana MTV:llä muun muassa ajankohtaisohjelmien päätoimittajana ja tuottajana. 

Suurelle yleisölle hän tuli tunnetuksi varsinkin Huomenta Suomi -ohjelman juontajana, jota hän oli kehittämässä.

Laukkion kanssa läheistä yhteistyötä kymmeniä vuosia tehnyt MTV:llä tehnyt viestintäneuvos Tauno Äijälä kertoo, että tieto poismenosta saavutti hänet lähipiirin kautta.

– Tiesin, että Timo oli saattohoidossa. Puoliltapäivin sain viestin, että Timo on lähtenyt. Hyvä kaveri on poistunut, Äijälä kertoo MTV Uutisille.

Äijälä kuvailee suhdetta Laukkion kanssa "veljelliseksi". Laukkio tuli MTV:lle töihin 70-luvulla, josta tie kävi uutistoimitukseen, Huomenta Suomeen ja muihin lukuisiin projekteihin. 

– Hän oli monessa mukana. Se mikä meitä yhdisti oli se, että arvostin hänen huumorintajuaan. Hyvin sarkastista, syvälle menevää analyysia, joka häneltä löytyi joka lähtöön. Se oli varmasti voima myöskin keskinäisessä suhteessa vaimo Kristiinan kanssa, hän on samanlainen. 

– Timo sanoi jossain vaiheessa, että Kristiinan ansiosta hän on säilynyt hengissä. Heillä on samanlainen tapa suhtautua asioihin, Äijälä kertoo.

"Hän oli taistelija"

Äijälä kertoo tavanneensa Laukkion henkilökohtaisesti viimeistä kertaa alkuvuonna. Ennen sitä tapaamisia oli monia.

– Eläkevuosina meillä oli tapana pari kertaa vuodessa kokoontua Lehtovaaraan syömään hyvin, haukkumaan poissaolijat ja kehumaan itseämme, Äijälä muistelee.

Äijälä kertoo, että Laukkio on kärsinyt viimeisten vuosien aikana useista sairauksista, mutta selvinneensä kuitenkin niistä "ihmeen kaupalla" voittajana.

Äijälä kuvailee Laukkiota taistelijaksi.

– Hän on ollut ihmeellinen selviytyjä. Siinä missä moni ihminen olisi jo luovuttanut, hän ei. Hän oli taistelija, joka taisteli elämästään ja oikeudestaan elämään ja olla osana tätä yhteiskuntaa.

Äijälä päättää, että Laukkio rakasti työtään, työympäristöään ja työtovereitaan.

– Oli valoisa ihminen, oli hauska ihminen ja joskus sanoin, että tavalla, jolla hän puhui, hänestä olisi voinut tulla hyvä pappi, Äijälä päättää.

Lue myös:

    Uusimmat