Timo Laukkio on kuollut

MTV Uutisten pitkäaikainen työntekijä ja mediavaikuttaja Timo Laukkio on kuollut.

Pitkän linjan toimittaja Timo Laukkio on kuollut 76-vuotiaana. Laukkio kuoli tänä aamuna, vahvistaa lähipiiri MTV Uutisille. 

Laukkio toimi työuransa aikana MTV:llä muun muassa ajankohtaisohjelmien päätoimittajana ja tuottajana. Suurelle yleisölle hän tuli tunnetuksi varsinkin Huomenta Suomi -ohjelman juontajana, jota hän oli kehittämässä.

– Koko konsepti oli uusi. Ihmisten piti totuttautua siihen, Laukkio kuvaili vuonna 2012.

Laukkio oli myös mukana aloittamassa Kymmenen uutisia. Hän työskenteli ulkomaantoimituksessa, kun uutislähetykset alkoivat vuonna 1981.

Muisteli aiemmin mieleenpainuneita haastatteluja

Laukkio on ollut uutisoimassa lukuisista historiallisista uutistapahtumissa, muun muassa Estonian uppoamisessa vuonna 1994 ja Kaakkois-Aasian tsunamista vuonna 2004. Suomalaisia kuoli tsunamissa 179 ja viisi jäi kadoksiin.

Laukkio ehti tavata uransa aikana tunnettuja henkilöitä laidasta laitaan. 

– 80-luvulla alussa haastattelin Elton Johnia, joka oli hyvin puheliaalla tuulella. Se oli lystiä - teimme pitkän haastattelun lentokentän hallissa. Puhuimme musiikista, jalkapallosta ja popidolien vastuusta yleisöä kohtaan, Laukkio muisteli haastattelussa vuonna 2013.

– Toinen mieleen painunut henkilö oli Indira Gandhi, joka oli 80-luvulla Intian pääministerinä. Minä kökötin Delhissä kun Gandhi reissasi ympäri valtavaa maata kampanjoimassa, mutta sain kun sainkin lopulta hänen haastattelunsa. Hän osoittautui hurmaavaksi ja sivistyneeksi naiseksi, jolla oli polttava intohimo tietää, mitä Suomessa tiedetään Intiasta.

Laukkio jäi eläkkeelle vuonna 2013. Ennen eläkkeelle jäämistään hän totesi, ettei kyynistynyt toimittajan työssä.

– Nuorena uutistoimittajana kävin ehkä läpi sen kaltaisen vaiheen, mutta pääsin siitä yli. On vapauttavaa ymmärtää, että olemalla kyyninen paskiainen ei välttämättä olekaan hirveän hyvä toimittaja, Laukkio sanoi vuonna 2012.

– Olen minä toki – Herra varjele – kuvannut elämän inhimillisiä puolia ja tragedioita riittämiin. Mutta jos pitäisi jokin adjektiivi valita, niin en minä kyyninen ole. Ennemminkin nöyrä.

Laukkio on kertonut julkisuudessa sairastumisestaan leukemiaan vuonna 2005. Hän sai luuydinsiirron, mutta syöpä uusiutui vuosi tämän jälkeen.

Juontajakonkari Timo Laukkio kertoi avoimesti syöpätaistelustaan Huomenta Suomessa vuonna 2013:

Lue myös:

    Uusimmat