Viimeisen sopimuskautensa aloittava Lauri Markkanen MTV Urheilun haastattelussa – haluaa selvän muutoksen NBA-urallensa: ”Aika kypsynyt olen jo siihen”

Lauri Markkanen ja Chicago Bulls valmistautuvat uuteen nousuun –"Kaikki odottavat kauden alkua" 10:54
Lauri Markkanen ja Chicago Bulls valmistautuvat uuteen nousuun – "Kaikki odottavat kauden alkua"

Koripalloilija Lauri Markkanen on aloittelemassa viimeistä sopimuskauttaan Chicago Bullsissa. Lupaavasti NBA-uransa aloittaneen Markkasen viime kausi ei ollut odotetun kaltainen ja nyt suomalainen odottaa uutta nousua sekä itseltään että pohjamudissa rämpineeltä joukkueeltaan.

Chicago ei ole Markkasen aikana yltänyt vielä kertaakaan pudotuspeleihin. Samalla myös Markkasen oman pelin taso on heilahdellut. Hyviä otteita on seurannut taantuma.

Suomalainen odottaa tason nostoa itseltään ja joukkueeltaan ja etenkin tasaisuutta otteisiinsa. Samalla jatkuva häviäminen pitäisi saada loppumaan.

– Aika kypsynyt olen jo siihen häviämiseen. Kolme vuotta olemme tehneet sitä peräkkäin, Markkanen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

– Koen, että jos joukkueena menestymme, sitten kyllä henkilökohtaiset saavutuksetkin tulevat sitä kautta.

Markkanen sanoo kehittäneensä monipuolisesti pelinsä eri osa-alueita kesän aikana.

– Puolustuspeli ja levypallopeli ovat niitä, joissa haluan ottaa ison harppauksen. Uskon, että hyökkäys tulee sitä kautta. Joka osa-aluetta on treenattu kesällä. Heittoa ja hyökkäyspäässä viimeistelyä korin läheisyydessä. Odotan tuloksia niistä.

Henkilökohtainen tavoite alkavalle kaudelle on selvä.

– Olisin aktiivinen ja aggressiivinen kentällä. Se on se pääpointti itselleni. Voittamisen kautta kaikki tulee.

Uusi valmentaja toi positiivisuuden

Bulls palkkasi syyskuussa uuden päävalmentajan, kun Billy Donovan korvasi Jim Boylen.

Markkasen mukaan uusi valmentaja on onnistunut luomaan joukkueeseen positiivisen ilmapiirin. 

– Todella hyvän ensivaikutelman olen saanut. Hänellä on cv:ssä meriitit kohdillaan. Huomaa, että on jämäkkä, mutta juttelee myös kaikille. Hän on tuonut sitä, että pitää olla positiivisia ja luottaa toisiimme. Hyvin on lähtenyt käyntiin.

Uuden valmentajan johdolla joukkue lähtee tavoittelemaan sitä, mitä se ei ole viime vuosina onnistunut saavuttamaan. Pudotuspelipaikkaa, joka on Markkasen mukaan realistinen tavoite.

– Totta kai lähdemme sitä tavoittelemaan. Se on meidän asenteemme. Yritämme rakentaa sellaisia mestaruuden tapaisia rutiineja joka päivä, miten treenataan. Onko se realistinen tänä vuonna, siitä saa muut neuvotella. Kyllä sellaisia tapoja jokapäiväiseen harjoitteluun, ja siihen, miten esiinnytään kentällä ja sen ulkopuolella, haetaan.

"Haluan ehdottomasti olla täällä"

Uusi NBA-kausi käynnistyy poikkeuksellisen myöhään, kun koronapandemia on lykännyt avauksen aina pitkälle joulukuulle. Pandemia on myös vaikeuttanut harjoittelua, kun kontaktia muiden kanssa on pitänyt vältellä.

Syyskuussa Chicago järjesti pelaajilleen ”minikuplan”, jossa peliharjoitukset olivat mahdollisia. Muuten harjoittelu on ollut hyvin yksilöllistä.

– On ollut vaikeampaa, kun ei ole saanut treenata toista pelaajaa vastaan. Ei ole saanut kontaktitreeniä. Se on erona normaaliin valmistautumiseen.

Markkasen nelivuotinen sopimus umpeutuu alkavan kauden jälkeen. Mies itse haluaa jatkaa Chicagossa.

– Tykkään kaikesta, mitä teemme joukkueena. Haluan ehdottomasti olla täällä. Tosi kiva paikka pelata.

Lue myös:

    Uusimmat