Harjoitusleiri pitää Lauri Markkasen kiireisenä, mutta itsenäisyyspäivänä kotimaa on mielessä: "Aina alkaa miettiä"

Lauri Markkanen kunnioittaa itsenäisyyspäivää Chicagossa –"Suomi on aina se koti" 1:31
Lauri Markkanen kunnioittaa itsenäisyyspäivää Chicagossa – "Suomi on aina se koti"

Koripalloilija Lauri Markkanen valmistautuu joulun alla alkavaan NBA-kauteen Chicagossa. Suomen itsenäisyyspäivää Markkanen viettää keskellä kauteen valmistavaa harjoitusleiriä. Ulkomaillakin itsenäisyyspäivällä on tärkeä merkitys arjen keskellä.

– Se on iso juttu aina. Vietämme sitä täälläkin. Perheen kanssa on aina katsottu itsenäisyyspäivän juhlat. Tänä vuonna sitten vähän eri lailla, Markkanen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Markkasen itsenäisyyspäivään ei liity mitään erityisiä perinteitä, mutta kotimaa nousee mieleen.

– Aina alkaa miettiä, mitä arvostaa Suomessa.

Markkanen muutti Yhdysvaltoihin jo 19-vuotiaana, kun hän pelasi kauden Arizonan yliopistojoukkueessa. Chicago varasi suomalaisen vuoden 2017 varaustilaisuudessa numerolla seitsemän, ja seuraavalla kaudella Markkanen pelasikin jo NBA:ssa. Aika ulkomailla on antanut perspektiiviä.

– Kyllä sitä alkaa arvostaa eri asioita, kun näkee, minkälaista on muualla. Olen ollut onnekkaassa tilanteessa, kun juniorimaajoukkueissa on matkustettu ja nähty eri kulttuureita. Suomi on aina koti ja sitä arvostaa.

Markkasen loppuvuosi on ollut poikkeuksellinen. Koronavirustilanteen vuoksi uusi kausi on käynnistymässä vasta myöhään joulukuussa. Samalla koko joulunaika on Markkasen perheessä erilainen kuin yleensä.

Markkanen sai vaimonsa Verna Ahon kanssa toisen lapsensa lokakuussa. Joulua vietetään pienellä joukolla, sillä matkustusrajoitusten vuoksi muu perhe Suomesta ei pääse juhlistamaan joulua Yhdysvaltoihin.

– Joka vuosi on isoveli tai äiti tai isä ollut käymässä. Nyt ollaan omalla perheellä, mutta hauskaa sekin tulee olemaan.

Lue myös:

    Uusimmat