Viisi asiaa, jotka estävät sinua toteuttamasta haaveitasi

auringonlasku
Asioihin tyytyvä ihminen ei ole välttämättä onnellinen. Colourbox.com
Julkaistu 06.01.2016 19:27

mtv lifestyle

Kukapa ei haluaisi olla onnellinen tai toteuttaa unelmiaan? Harmillisen usein haaveita ei kuitenkaan tavoitella, vaan moni tyytyy toteamaan: en kuitenkaan onnistuisi.

Lifehack-sivustolla listattiin viisi hokemaa, jotka estävät ihmistä saavuttamasta haaveitaan. Päästä irti haitallisista selityksistä!

Selitys 1: ”Ei ole aikaa”

Aikaa ei välttämättä todella ole, jos sen käyttää muuhun. Kuten tv:n katsomiseen tai internetissä surffailuun. Pohdi, viekö tietokone tai älypuhelin, sohvalla makoilu tai haaveilu sinua oikeasti kohti haluamaasi? Tavallisesti ei, vaan siten siirrät vain tärkeiden asioiden tekoa huomiseen.

Selitys 2: ”Ei ole tarpeeksi rahaa”

Kysymys kuuluu: miksi ei ole rahaa? Mieti, mihin rahasi käytät. Pohdi myös, kulutatko rahaa enemmän kuin saat. On tavallista haluta nopeaa hyötyä ja tyydytystä, mutta pitkällä tähtäimellä useimmista hankinnoista ei ole hyötyä. Säästä tai sijoita rahasi oikein, ja olet lähempänä haavettasi.

Selitys 3: ”Täysin epärealistista”

Mieti haaveittesi laatua ja ole rehellinen. Sanotko itsellesi ja muille, että unelmasi on mahdoton ja oikeastaan täysin tavoittamattomissa? Miksi? Onko tavoite oikeasti epärealistinen vai sanotko tämän itsellesi vain siksi, ettei sinun tarvitsisi joutua panemaan tikkua ristiin?

Mieti, mikä oikeastaan on mahdollista ja mikä ei. Älä tyydy vähään. Useimmat asiat tulevat todeksi, kun niiden eteen ryhtyy tekemään asioita. 

Selitys 5: “Tämä riittää minulle, olen tyytyväinen”

Asioihin tyytyvä ihminen ei ole välttämättä onnellinen. Kun elämässään toimii mukavuusalueellaan, kaikki tuntuu helpolta ja turvalliselta, mutta myös tylsältä.

Tuttuihin rutiineihin jämähtää helposti, sillä esimerkiksi säännölliset tulot ja turvallisuus houkuttavat. Tuttuus ei kuitenkaan ole aina tae onnellisesta – saati hauskasta – elämästä.

Selitys 6: “En osaa”

Usein oman osaamisen epäilyn taustalla on se, ettei ole edes yrittänyt. Moni pelkää, että yrittäessään epäonnistuu ja ajattelee tämän todeksi jo ennen kuin kokeilee. 

Lähde: Lifehack.org

Tuoreimmat aiheesta

Studio55