Viivi Lehikoinen aikoo jättää Ruotsi-ottelun jälleen väliin

Aitajuoksija Viivi Lehikoinen oli Pariisin olympiapettymyksen jälkeen valmis paketoimaan vaikean kautensa.

Lehikoinen joutui maanantaina hakemaan vauhtia 400 metrin aitajuoksujen keräilyeristä jäätyään päivää aiemmin kauas semifinaalipaikasta alkuerissä. 

Tulos 58,04 oli kuitenkin liki puolitoista sekuntia hitaampi kuin sunnuntaina ja kauden selvästi heikoin noteeraus. Kahden jatkoon pääsevän kärki oli karannut Lehikoiselta jo aikaisessa vaiheessa kisaa.

Ylirasitustilasta kärsineellä Lehikoisella oli juoksun jälkeen mielessä lähinnä hankalan kauden paketoiminen.

– No pitää vielä käydä läpi tiimin kanssa, mutta oma mielipide on ehkä, että parempi nyt jättää tämä kausi taakse ja keskittyä tulevaan. Mutta katsotaan, mitä tehdään ja keksitään, Lehikoinen totesi.

Vuosi sitten Lehikoinen oli Budapestin MM-kisoissa hurjasti kovemmassa iskussa. Siellä hän juoksi välierässään lähelle jopa loppukilpailupaikkaa ennätystään lähennelleellä ajalla 54,48. Tämän kesän Rooman EM-kisoissa hän pääsi parhaimmillaan puolen sekunnin päähän tuosta ajasta.

Lehikoisen viime kausi päättyi melkoisen kohun keskellä, kun hän suuntasi syyskuun vaihteessa Ruotsi-ottelun sijaan Kiinan Xiamenin Timanttiliigan kisaan. Tapaus nostatti ison keskustelun Suomen Urheiluliiton ja urheilijoiden välisistä sopimuksista.

Lehikoinen oli Pariisista lähtiessä ajatuksessa, ettei kauden paketoiminen ennen Ruotsi-ottelua aiheuta tällä kertaa ongelmia. Sävelet ovat SUL:n kanssa selvät.

– On ihan selkeät. Ei siinä ole mitään ongelmaa. Ja terveys edellä mennään. Sama, jos on vamma, niin eihän sinne tietenkään voi jalka poikki mennä.  

– Ihan samalla tavalla, jos ei kulje radalla, niin se on vamma.

Lue myös:

    Uusimmat