Viivi Pumpanen nähdään Salkkareissa – tällaiseen rooliin hän hyppää

Täytyikö sinun omaksua uusia taitoja Salkkarit-rooliasi varten, Viivi Pumpanen? 1:15
Täytyikö sinun omaksua uusia taitoja Salkkarit-rooliasi varten, Viivi Pumpanen?

Viivi Pumpanen vierailee Salkkareissa.

Juontaja ja näyttelijä Viivi Pumpanen nähdään vierailevana tähtenä Salatut elämät-sarjassa. Pumpasen hahmo Kikka näyttäytyy ensikertaa jaksossa 4632.

Pumpanen kertoo MTV Uutisille tarttuneensa valtavan innostuneissa tunnelmissa tilaisuuteen vierailla Salkkareissa.

– Tämä oli itseasiassa semmoinen juttu, mitä olin miettinyt jo joku aika sitten, että voisipa olla aika hauskaa käväistä joskus vieraana nimenomaan Salkkareissa. Sitten kun tämä mahdollisuus tuli, niin ajattelin, että vitsi, näin nämä joskus vain tulevat, kun olet pohtinut jotain. Eihän siihen voinut olla tarttumatta, hän hymyilee.

Pumpanen päätyi Salkkareihin sarjan näyttelijäkoordinaattorin yhteydenoton kautta. Hän paljastaa, että kävi aluksi koekuvauksissa toista Salkkarit-hahmoa varten, mutta ei lopulta päätynyt juuri siihen rooliin.

– Meillä oli kuitenkin tosi hauskaa ja synkkasi, ja minulle tuli fiilis, että jos kysytään, niin lähden mukaan. He kysyivät, voivatko olla minuun yhteydessä, ja vastasin, että olkaa ihmeessä. Ei mennyt kauaa, niin tuli uudestaan viestiä, ja tartuin siihen, hän kertaa.

Pumpanen hyppää esittämään hahmoa, jonka hän kuvailee olevan hyvästä asemasta ja yltäkylläisyydestä nautiskeleva itsetietoinen ja hyvin varakas nainen, "party lady".

Näytteleminen ei ole Pumpaselle uusi juttu, vaan hänelle on kertynyt siitä reippaasti kokemusta vuosien saatossa. Pumpanen oli pitkään mukana Biisonimafia-sketsisarjassa, jonka lisäksi hän on työskennellyt erilaisissa teatteriproduktioissa ja tehnyt elokuva- ja tv-rooleja.

– On ollut superihanaa päästä tekemään enemmän näyttelijäntöitä, ja mielestäni juontajan- ja näyttelijäntyö ovat aina tukeneet toisiaan kivasti. Niissä on jotain samaa, vaikka ne ovat kuitenkin tosi erilaisia, hän sanoo.

Pumpanen sanoo, että juontajan roolissa hänelle merkkaa aina paljon se, että vieraat, jotka saapuvat hänen haastateltavikseen, tuntevat olonsa mukavaksi, ja että näille jää myös jälkikäteen hyvä olo vierailusta. Hän haluaakin esittää kiitokset koko Salkkareiden työryhmälle siitä, että hänelle itselleen jäi sarjan kuvauksista ihana tunne.  

– Oli superkivaa, ja täytyy kehua, että täällä on kulissien takana tosi hyvä henki ja valoisa, aito, läsnä oleva porukka. On ollut äärimmäisen ihanaa olla mukana, hän sanoo.

Pumpanen sanoo, ettei hänellä ole varsinaista suosikkihahmoa Salkkareista, mutta hän osaa nimetä muutaman, joita pitää erityisen hyvinä.

– Yksi näistä on ehdottomasti Aki, koska hän on semmoinen nuljus, hän nauraa.

– Hän on omalla tavallaan hauska hahmo, koska hän on vaan niin liero. Hän herättää paljon erilaisia tunteita ja on mielenkiintoinen hahmo, ja mielestäni tosi hienosti rakennettu. Aki on mielestäni taideteos, hän jatkaa.

Toinen hahmo, jonka Pumpanen nostaa, on sarjasta jo poistunut hahmo Camilla Mustavaara.

– Hän oli mielestäni superjännittävä! Se koko ele- ja puhekieli, mietin, että vitsi tuo hahmo on mielenkiintoinen persoona, hän sanoo.

Pumpanen mainitsee myös Maija-Liisa Peuhun esittämän Ulla Taalasmaan, joka poistui Salkkareista alkuvuonna. 

– Hänessä on semmoinen hauska juttu, että äitini muistuttaa Ullaa. Ei sillä, että hän katselisi ikkunasta ihmisiä, vaan että hän tietää kaikesta kaiken. Jos on jotain, mitä en tiedä ja minun pitäisi työni puolesta tietää, niin soitan aina äidilleni, että "Hei Ulla, mikä juttu tämä on". Hän on oman elämäni Ulla Taalasmaa, tietopankki, hän nauraa. 

Salatut elämät ma-to MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jaksot perjantaisin MTV Katsomo + -tilauksella. 

Lue myös:

    Uusimmat