Vladimir Putiniin yhdistetyn olympiavoittajan epäillään piileksivän Sveitsissä – silmukka miljoonia takoneen tähden ympärillä kiristyy

Vladimir Putinin väitetty salainen naisystävä Alina Kabajeva, 38, on jatkuvien huhujen kohteena. Tietojen mukaan nainen on sotaa paossa Sveitsissä, kun taas toiset huhut väittävät, että Kabajeva on turvassa siperialaisessa bunkkerissa.

Vaikka varmuutta Kabajevan olinpaikasta ei ole, on naisen karkottamiseksi Sveitsistä tehty vetoomus, jonka on allekirjoittanut lähes 55 000 henkilöä. Vetoomuksessa ihmetellään, miksi Kabajevaa ei ole edes asetettu pakotelistalle, vaikka on melko selvää, että nainen on hyvin läheinen Putinin kanssa.

– Ensimmäistä kertaa nykyhistoriassa maanne on rikkonut puolueettomuutta, jota se ei tehnyt edes Natsi-Saksaa kohtaan 1900-luvulla, vetoomuksessa sanotaan kovasanaisesti Mirrorin mukaan.

Swissinfon mukaan Sveitsin viranomaiset ovat kiistäneet tiedon, että Kabajeva olisi maassa tällä hetkellä. 

Siperiassa bunkkerissa

Toisten tietojen mukaan Kabajeva on tällä hetkellä turvassa siperialaisessa bunkkerissa.

Venäläisen tiedemiehen Valeri Solovein mukaan ei ole kyse mistään tavallisesta pommisuojasta.

– Itse asiassa ei ole kyse bunkkerista, vaan kokonaisesta maanalaisesta kaupungista, josta löytyy viimeisintä huutoa olevaa teknologiaa.

Solovein mukaan Kabajevan lähettäminen bunkkeriin on osoitus siitä, että Venäjälläkin pitää olla varuillaan.

Kabajeva on erilaisten mediatietojen mukaan ollut Putinin kanssa läheinen jo vuodesta 2008 alkaen. Kabajevan kerrotaan synnyttäneen vuosina 2015 ja 2019 yhteensä kolme lasta, ja Vladimir Putinin kerrotaan olevan lasten isä. Varmistusta asialle ei kuitenkaan ole saatu, ja Putinin edustajat ovat kieltäneet presidentin osuuden jälkeläisiin systemaattisesti.

Entinen voimistelun olympiavoittaja Kabajeva edusti Yhtenäinen Venäjä -puoluetta Venäjän parlamentissa vuosina 2007–2014. Sen jälkeen hän on toiminut Venäjän suurimman mediayhtymän National Media Groupin hallituksessa. Daily Mailin mukaan Kabaeva ansaitsee pestistään noin kahdeksan miljoonaa euroa vuodessa.

Julkisuutta välttelevä Kabajeva palasi pitkän tauon jälkeen lyhyesti julkisuuteen sodan alkupuolella, kun hän antoi uutistoimisto Tassille haastattelun. Kabajeva ei pitänyt siitä, että Venäjä suljettiin ulos lähes kaikesta kansainvälisestä urheilutoiminnasta. 

– Monien kansainvälisten urheilujärjestöjen johto on jo pitkään sekaantunut täysin epäurheilijamaiseen toimintaan eri verukkeilla, Kabajeva totesi viitaten muun muassa Kansainvälisen olympiakomitean päätökseen sulkea Venäjä ulos urheilusta.



Lue myös:

    Uusimmat