Leivo talven illanistujaisiin herkullinen kinkkupiirakka. Uutta makua piirakkaan saat lisäämällä siihen vuohenjuustoa. Voit tehdä piirakkapohjan valmiiseen pakaste ruistaikinaan tai leipoa pohjan itse.
Halkaisijaltaan noin 28-30 cm piirakkavuoka
4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
125 g margariinia tai voita
1 muna
1 dl kevytkermaa tms.
tai 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (400 g)
Vuokaan:
Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
150 g savukinkkua suikaleina
200 g vuohenjuustoa pikkukuutioina
3 munaa
1 tlk smetanaa (noin 1,2 dl)
1 rkl persiljaa
½ tl paprikajauhetta
1/5 tl hienonnettua valkopippuria
Jos teet taikinan itse:
Sekoita ensin leivinjauhe ja sen jälkeen rasva huolellisesti jauhoihin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.
Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Jos käytät pakastetaikinaa:
Ota ruistaikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy