Vuosaaren vauvamurhasta epäilty vangittiin uudelleen – poliisi kanteli

Helsingin hovioikeus määräsi Vuosaaren lapsimurhasta epäillyn naisen uudelleen vangittavaksi.

Helsingin käräjäoikeus määräsi aiemmin 40-vuotiaan naisen vapautettavaksi tutkintavankeudesta. Poliisi kanteli päätöksestä hovioikeuteen.

Naisen epäillään murhanneen pienen kahdeksankuukautisen vauvansa Helsingissä kesäkuussa.

Epäilty henkirikos tuli poliisin tietoon kesäkuun puolivälissä, kun teosta epäilty nainen soitti itse hätäkeskukseen ja pyysi poliisin paikalle. Kuollut vauva löytyi epäillyn ja vauvan yhteisestä asunnosta Helsingin Vuosaaresta, eikä asunnossa asu poliisin tietojen mukaan muita.

Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Poliisi: Vaara, että nainen karttaa oikeutta

Tapauksen tutkinnanjohtaja Tuomas Lindholm kertoo MTV Uutisille, että piti käräjäoikeuden ratkaisua vapauttamisesta todella yllättävänä. Hän katsoo, että hovioikeuden ratkaisu vastaa poliisin näkemystä.

Lindholm kertoo MTV Uutisille, että he olivat perustelleet naisen vangitsemista täsmälleen samoilla perusteilla, joilla se oli perustellut vangittuna pitämistä käräjäoikeudellekin. Poliisi oli huolissaan siitä, että aikooko nainen karttaa esitutkintaa, oikeudenkäyntiä tai mahdollista rangaistusta. Naista epäillään murhasta, josta tuomitaan elinkautinen vankeusrangaistus.

Lindholm kertoo, että vaikka nainen on Suomen kansalainen, ei hänellä poliisin näkemyksen mukaan ole enää siteitä Suomeen, vaan siteet olisivat pikemminkin toiseen maahan. Yhdessä vakavan rikosepäilyn kanssa tämä luo poliisin mukaan vaaran oikeuden karttamisesta.

Poliisi ei tarkemmin kommentoi sitä, mistä maasta naisen siteissä olisi kysymys ja millaiset mahdollisuudet olisi saada sieltä vastaamaan esimerkiksi mahdollisiin syytteisiin. Hän kuitenkin kertoo, että kyse ei ole ”ihan naapurivaltiosta” Suomen näkökulmasta.

Naista ei vielä tavoitettu

Naista ei vielä ole vangittu uudelleen. Näin vangitsemispäätöksen ollessa tuore Lindholm ei kommentoi tarkemmin sitä, mitä pian hän uskoo poliisin tavoittavan naisen ja mistä.

– Totta kai me vakaasti uskotaan, että ihmiset tavoitetaan, hän sanoo.

Naista epäillään lapsensa murhasta, koska poliisi pitää tekotapaa kokonaisuudessaan raakana ja julmana. Tarkemmin poliisi ei kuitenkaan tekotapaa erittele julkisuudessa, osaltaan sen vuoksi, että poliisi odottaa vielä oikeuslääkärin lopullisia lausuntoja.

Lindholm kertoo, että poliisi on päässyt kuulemaan lapsen isää asiaan liittyen.

Juttua päivitetty kello 16.56 tutkinnanjohtajan kommentein.

Lue myös:

    Uusimmat