X Games -mitalisti Jayden Archer, 27, on kuollut – epäonnistui vaativassa tempussa

Australialainen freestyle-motocross-tähti Jayden Archer on kuollut 27-vuotiaana yrittäessään vaativaa temppua. Suru-uutisesta kertoo muun muassa ESPN.

Archer menehtyi keskiviikkona Australian Melbournessa harjoitusonnettomuudessa. Hän yritti moottoripyörän kanssa kolminkertaista takaperinvolttia – temppua, jossa hän oli onnistunut kilpailuoloissa historian ensimmäisenä motocross-kuljettajana vuonna 2022.

Archer kuului urheiluryhmä Nitro Cirkukseen. Sen GM ja varapuheenjohtaja Ricky Melnik kuvaili Archerin halunneen viedä freestyle-motocrossin uudelle tasolle, pidemmälle kuin kukaan aiemmin. 

– Kenelläkään ei ollut "Jayoa" suurempaa sydäntä tai päättäväisyyttä. Kutsuimme häntä Incredible Hulkiksi. Hän oli peto pyörällä ja lempeä jättiläinen muutoin, Melnik kertoi.

Melnikistä oli inspiroivaa seurata Archeria tämän matkalla kolminkertaiseen takaperinvolttiin kisassa. 

Vain kaksi muuta moottoripyöräilijää on ylipäätään onnistunut kyseisessä tempussa, mutta kumpikaan heistä ei kilpailussa. Archer teki historiallisen triplatakaperinvoltin Nitro World Gamesissa Brisbanessa marraskuussa 2022.

– En pysty kuvailemaan tätä tunnetta. Tämä on minulle paljon enemmän kuin temppu. Pyhitin koko elämäni viimeiset kolme vuotta tätä hetkeä varten. Tiellä oli paljon esteitä, murtuneita luita ja tyrmäyksiä, ja tekisin näin vielä 100 kertaa elääkseni sen hetken uudelleen, Archer sanoi tempun tehtyään.

Kyseisen haastattelun jälkeen Archer polvistui ja kosi lähellä ollutta tyttöystäväänsä Beth Kingiä. Kihlautuneen pariskunnan oli määrä mennä naimisiin tänä vuonna.

Archer saavutti X Gamesissa kaksi mitalia, mukaan lukien pronssi Kalifornian X Gamesissa viime vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat