Mysteeriruumiinosista paljastui tärkeä tieto – voineet olla Toholammin maastossa jo pitkään

Löydetyt ruumiinosat kuuluvat yhdelle ihmiselle, kertoo poliisi.

Toholammilla Keski-Pohjanmaalla löydettiin viikonloppuna lisää ruumiinosia, kertoi Pohjanmaan poliisi lauantaina. Etsintöjä tehtiin yhdessä poliisin ja alueen vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) kanssa. 

Poliisi ei kerro, mitä ruumiinosia viikonloppuna löydettiin eikä myöskään tarkkaa lukumäärää löydetyistä ruumiinosista. Kyse on kuitenkin yhdestä ihmisestä.

– Hyvin pitkälti yhden ihmisen osat eli kyse on yhdestä ihmisestä, kertoo Keski-Pohjanmaan poliisilaitoksen komisario Jussi Mattila

Poliisi suoritti vielä sunnuntaina ruumiskoiran kanssa etsintöjä maastossa, mutta nyt etsinnät on lopetettu. 

– Löydetty se, mitä on ollut löydettävissä, eläimet ovat saattaneet viedä jotain, Mattila kertoo. 

Poliisin mukaan toissaviikolla löydetyn käsivarren jäänteen ja nyt löydettyjen ruumiinosien kunnon perusteella ruumiinosat ovat voineet olla pitkäänkin maastossa. 

Poliisi ei kerro tarkemmin sitä, mistä ruumiinosat löytyivät. Myöskään siihen poliisi ei ota kantaa, löysikö poliisi ehjän ruumiin vai irtonaisia ruumiinosia. 

Poliisin tiedossa ei ole kenelle ruumiinosat kuuluvat. Poliisi selvittää myös kuolleen henkilön sukupuolta ja ikää.

Toissaviikolla löydetyn käsivarren jälkeen poliisi kertoi MTV Uutisille, että poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa kadonnutta henkilöä, jonka ruumiinosasta voisi olla kyse. Poliisi ei tällä hetkellä epäile, että asiaan liittyisi rikosta. 

Mahdolliset tiedot vainajan henkilöllisyydestä tai muut tiedot tapauksesta pyydetään ilmoittamaan osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat