Yksi asia "parantaa seksielämää merkittävästi", mutta moni ei silti hyödynnä: "Iso osa suomalaisista ei ole koskaan käyttänyt"

Näin asetat kondomin oikein 2:31
KATSO MYÖS: Kondomin kanssa kannattaa käyttää vesipohjaista liukuvoidetta. Videolta näet, kuinka kondomi asetetaan oikein.

Kyselytutkimuksen mukaan moni suomalainen ei ole koskaan käyttänyt liukuvoidetta.

Liukuvoide on monelle yöpöydän vakiotuote, mutta Kaalimato.comin Seksuaalisuuden Suomi -kyselytutkimus paljastaa, että lähes kolmannes suomalaisista (31 prosenttia) ei ole koskaan käyttänyt liukuvoidetta, eikä ole kiinnostunutkaan tutustumaan tuotteeseen. Yhdeksän prosenttia vastanneista kertoi, ettei ole koskaan käyttänyt liukuvoidetta, mutta olisi kuitenkin kiinnostunut kokeilemaan. Huhtikuussa 2023 toteutettuun kyselytutkimukseen vastasi tuhat iältään 18–70-vuotiasta suomalaista. Otos on kansallisesti edustava.

Seksuaaliterapeutti on tuloksista yllättynyt.

– On yllättävää, että iso osa suomalaisista ei ole koskaan käyttänyt liukuvoidetta, vaikka se mielletään seksuaaliterveystuotteeksi ja siitä myös puhutaan paljon. Liukuvoiteen käyttö voi parantaa seksielämää merkittävästi, koska liukuvoide tekee usein käsiseksistä ja penetraatiosta paremman tuntuista, se voi edesauttaa kondomin säilymistä ehjänä sekä tuoda itsetyydytykseen lisää nautintoa, luettelee Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen tiedotteessa.

Moni saattaa mieltää liukuvoiteen olevan suunnattu vain kuivista limakalvoista johtuvien kostumisongelmien hoitamiseen, mutta tosiasiassa tuote on oiva apu muihinkin tilanteisiin.

Milloin liukuvoidetta kannattaa käyttää?

Kyselytutkimuksen mukaan 25–34-vuotiaiden joukossa liukvoidetta käytetään yleisimmin, sillä tästä ikäryhmästä jopa 72 prosenttia kertoo sitä käyttäneensä.

Sen sijaan 55–64-vuotiaista 51 prosenttia kertoo, ettei ole käyttänyt eikä ole kiinnostunutkaan käyttämään liukuvoidetta.

Lavikainen suosittelee liukuvoidetta kaikille iästä riippumatta, mutta ehdottomana hän pitää sitä seksielämää aloitteleville nuorille.

– Uudet ja jännittävät tilanteet voivat vaikuttaa niin, ettei emätin kostu riittävästi. Liukuvoiteen käyttö heti ensimmäisistä seksikerroista lähtien voi helpottaa monissa jännitystä aiheuttavissa tilanteissa ja vaikuttaa myönteisesti seksikokemukseen. Se voi vähentää esimerkiksi kostumisongelmista johtuvia yhdyntäkipuja sekä epämukavuuden tunnetta.

Nuorten lisäksi liukuvoidetta kannattaa käyttää ikäihmistenkin.

– Iäkkäämmillä ihmisillä erilaiset lääkitykset sekä vaihdevuodet voivat vaikuttaa limakalvojen kostumiseen, joten suosittelen myös heitä hankkimaan liukuvoiteen yöpöydän laatikkoon valmiiksi.

Myös legendaarinen Dr. Ruth eli seksuaaliterapeutti Ruth Westheimer on suositellut vanhemmille naisille aina liukuvoiteen käyttöä seksissä. 

"Kaikilla emätin ei kostu"

Liukuvoiteen käyttö voi aiheuttaa häpeää – aivan turhaan. Se, onko emätin kostea, ei auta päättelemään yksistään, onko nainen kiihottunut, halukas vai haluton. Lavikainen muistuttaa, ettei kaikkien emätin kostu seksuaalisesta kiihottumisesta huolimatta. Toisilla taas emätin voi olla kostunut, vaikkei olisikaan seksuaalisesti kiihottunut.

– Tämä on hyvä muistaa silloin, kun mielen valtaa häpeä omasta kostumisesta.

Liukuvoidetta voi sitä paitsi kokeilla silloinkin, kun limakalvot eivät ole erityisen kuivat. 

– Seksissä kannattaa kokeilla uusia asioita, Lavikainen neuvoo.

Kondomin kanssa voi käyttää vesipohjaista liukuvoidetta, öljypohjainen voide puolestaan haurastuttaa sitä. Liukuvoide voi tulla tarpeeseen myös käsiseksissä tai itsetyydytyksessä seksivälineiden kanssa. Liukuvoide on erityisen tärkeässä asemassa myös peppuseksiä harrastettaessa. Jotkut ovat innostuneet liukuvoiteen käytöstä myös meikin pohjustusvoiteena.

Katso myös: Fanni testasi, miten liukuvoide toimii pohjustusvoiteena – katso videolta myös, miten toimivat muut TikTokin suositut kauneuskikat

Kauneustutoriaali Fannin tapaan – Fanni testaa TikTokin kauneuskikat 8:09
Onko TikTokin kauneuskikoissa mitään järkeä? Pistimme suosituimmat meikkivinkit testiin.

Lähde: Kaalimato

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat