Ylen puoluekannatusmittauksen mukaan vihreiden suosio lähestyy jo SDP:n ja perussuomalaisten lukemia. Hallituspuolueet keskusta ja kokoomus ovat saaneet lisää kannatusta, kun taas kansanedustaja Olli Immosen kohukirjoituksen epäillään katkaisseen perussuomalaisten nousun.
Taistelu kolmossijasta on kiivasta, sillä vihreät on kirinyt SDP:n ja perussuomalaisten välimatkaa kiinni.
Ylen haastatteleman taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Jari Pajusen mukaan keskustan ja kokoomuksen taakse on muodostumassa kolmen keskisuuren puolueen ryhmittymä eli perussuomalaiset, SDP ja vihreät.
– Vihreät ovat pikkuhiljaa lähestymässä ja ottavat näitä kahta kiinni väistämättä, Pajunen kuvaa Ylelle.
Vihreille mitattiin 12,7 prosentin kannatus. Vihreiden suosio on kasvanut kuukaudessa 1,2 prosenttia ja eduskuntavaaleista nousua on jo yli neljä prosenttiyksikköä.
Perussuomalaisten kannatus oli korjaantumassa kesäkuun notkahduksen jälkeen, mutta kansanedustaja Olli Immosen kohukirjoitukset katkaisivat nousun.
– Perussuomalaiset oli jo lähdössä nousuun, mutta kyllä nyt näyttää siltä, että tämän Immosen Facebook-päivityksen jälkeen kannatus on ollut laskusuunnassa, Pajunen kertoo.
Perussuomalaisten keskikannatus on pysynyt kesäkuussa noin 1,6 prosentissa, mutta heinä-elokuun vaihteessa suosio jäi alle vihreiden kannatuksen.
Eduskuntavaalitulokseen verrattuna perussuomalaisten suosio on pudonnut noin kaksi prosenttiyksikköä.
SDP ei saanut kannatuksensa laskua pysäytettyä. Uudet kannatusluvut ovat 14,5 prosenttia. Mittausjakson lopussa demareiden kannatus oli kuitenkin nousussa.
Ensimmäinen ja toinen sija edelleen keskustalla ja kokoomuksella
Pääministeripuolue keskustan kannatukseksi mitattiin 23,1 prosenttia, mikä tarkoittaa 0,4 prosenttiyksikön nousua kuukaudessa. Ylen mukaan eduskuntavaalitulokseen verrattuna keskusta on lisännyt suosiotaan tasan kahdella prosenttiyksiköllä.
Kokoomus nosti kannatustaan kuukaudessa lähes prosenttiyksikön ja keräsi 18,2 prosentin kannatuksen. Se on sama kuin puolueen eduskuntavaalitulos.
Taloustutkimus haastatteli Ylen puoluekannatusmittausta varten yhteensä 2432 henkilöä. Puoluekantansa kertoi 68,7 prosenttia vastanneista.
Haastattelut tehtiin 7.7.-4.8.2015, ja mittauksen virhemarginaali on noin 1,6 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.