Yli 300 kiloa niskassa – kehonrakentajalle kävi kalpaten: älä tee näin

Tunnettu kehonrakentaja ja voimanostaja Larry Wheels loukkaantui 317,5 kiloa niskassaan. Yhdysvaltalaisen sometähden tapaus käy esimerkkinä, että lämmittelyn riittävyydestä kannattaa olla varma.

Wheels koki takareisilihaksen repeämän kyykättyään seitsemän toiston sarjaa 317,5 kilolla. Salilla oli miehen mukaan kylmä, ja hän sortui klassiseen virheeseen: hän ei ollut analyysinsä mukaan lämmitellyt riittävästi kovaa sarjaa varten. 

– Minun olisi pitänyt ennen kovaa sarjaa varmistaa, että hikoilisin ja polveni ja kaikki tuntuisivat todella lämpimiltä ja oloni olisi luottavainen, Wheels sanoi YouTube-videollaan.

Wheels luuli, että olisi lämmitellyt riittävästi. Hän ei ollut kuitenkaan "superluottavainen" ja myönsi hutiloineensa.

"Olisi pitänyt ymmärtää"

Wheels huomautti, että jos kädet ja jalat ovat salilla kylmät ja tuntuu, että tarvitsisi hupparin, on "todella holtitonta" alkaa takoa toistoja kovaa.

– Minun olisi pitänyt ymmärtää paremmin. Olen sanonut näin monta kertaa, kun olen loukkaantunut aiemmin treenatessani kylmissä oloissa.

– En ole treenannut kylmällä salilla moniin vuosiin, ja aliarvioin, miten vaarallista se voisi olla. 

Wheels kehotti virheen välttämiseksi lämmittelemään kunnolla esimerkiksi juoksumatolla, pyörän selässä tai kehonpainoliikkein ja käyttämällä kuminauhoja.

Kasvuhormonia

Wheelsin mukaan hänen takareisivammansa oli onneksi vain "hyvin pieni" lihasrepeämä. Hän pystyy varaamaan jalalleen täydellä painolla ja kävelemään.

Wheels on aiemmin kokenut myös pahempia repeämiä, niin että hän on lysähtänyt nostojen aikana maahan pystymättä kävelemään.

Mies aikoo silti palata käyttämään jälleen kasvuhormonia nopeuttaakseen paranemista. Hän on myös aiemmin ottanut kasvuhormonia pieniin repeämiin.

Wheels huomautti, että pientenkin repeämien kanssa on tärkeää olla kiiruhtamatta, ettei vamma pahene ja toipumisaika pitene.

Wheels on sosiaalisessa mediassa suursuosiossa. Miehellä on Instagramissa viisi miljoonaa seuraajaa, TikTokissa lähes kolme miljoonaa seuraajaa ja YouTubessa lähes kolme miljoonaa tilaajaa.

Tehokas kotitreeni pakaroille, reisille ja vatsalle, osa 2 2:30
Treenaa reidet, pakarat ja core kuntoon – personal trainer Sari Uski näyttää, miten treenaat koko kroppaa helposti kotona.

Lue myös:

    Uusimmat