"Yllättävän paljon on ongelmia" – SM-liigan pudotuspelit aloittavan joukkueen peli jäänyt mysteeriksi Petteri Sihvoselle

Lukko ja TPS olivat kauden alla monen papereissa huomattavasti korkeammalla, mutta niin vain länsirannikon kaksikko aloittaa pudotuspelit heti ensimmäisellä kierroksella. Petteri Sihvonen löytää viime ajat heikosti esiintyneen kaksikon välille ratkaisun valmennuspuolelta.

– Tästä ei meinaa saada sellaista otetta. Edes analyyttistä pelipuhetta. Läpi kauden on kumpikin vähän hakenut pelaamistaan, Sihvonen sanoo suoraan MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa.

– Myös runkosarjan loppu jätti kysymysmerkkejä.

Katso Sihvosen arvio Lukko–TPS-parista kokonaisuudessaan pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Etenkin Lukolle runkosarjan loppu oli vaikea. Se hävisi neljä viidestä viimeisestä ottelustaan. Raumalaisten edellinen kolmen pisteen voitto tuli maaliskuun 1. päivä, kun se kaatoi kotonaan KalPan maalein 3–2. 

TPS:n lähihistoria on tavallaan hehkeämpi, kun se onnistui viime viikolla kaatamaan sekä HIFK:n että juuri Lukon vieraissa. Toisaalta viimeisellä kierroksella Ilves murjoi turkulaisia näiden kotiluolassa maalein 6–1, eikä kaukana ole KalPan tarjoilema 9–1-vieraskylvetyskään.

Sihvonen näkee molemmilla joukkueilla kysymysmerkkejä maalivahtiosastolla. Raumalaisten puolesta otatuksessa puhuu kotietu sekä laadukkaampi materiaali.

– Kyllä se kuitenkin on jollain lailla vähän huolellisemmin ja loogisemmin ja ehkä vähän kovemmalla rahalla sitä en ihan tiedä hankittu se (urheilujohtaja) Kalle Sahlstedtin (joukkue).

Toisaalta raumalaisten peli päävalmentaja Tomi Lämsän alaisuudessa ei ole vakuuttanut.

– Yllättävän paljon on ongelmia siihen nähden, että kyllä Tomi Lämsäkin alkaa olla aika kokenut valmentaja, Sihvonen hämmästelee.

Jonkin verran on pelillisestiki kipuiltu. Arvostan, että Sahlstedt halua, että Lukko pelaa tietyllä tavalla, mutta sitten pitäisi olla sitä mukaa myös valmentajat.

TPS:n eduksi Sihvonen laskee päävalmentaja Tommi Miettisen, joka asiantuntijan mukaan kepittää raumalaisen vastinparinsa.

Ehkä Tepsistä ja Miettisestä löytyy sellainen tietty sapluuna, mikä on kohtuullisen voittava toisteisen pelaamisen sapluuna, missä on vähän parempi puolustusvalmius kuin Lukolla. Kun vähän meinaavat kaikki muut, maalivahtipelit ja tuollaiset mennä tasan niin...

– En tiedä onnistuuko heti ryöstöretki. Yhden ryöstöretken Tepsi tekee ja silloin se tarkoittaa 21 Tepsille.

Sihvonen näkee taiston ratkeavan valmentajien välillä. Siinä Miettinen vie voiton, vaikka tekeminen on ollut "vähän heilahtelevaa".

– Mutta se on vähän loogisempi. Löydän vähän jotain siitä, miten Tepsi pelaa. Tällä kokemuksella en ihan kunnolla osaa sanoa, miten Lukko pelaa. Siihen tämä ratkeaa.

Voit katsoa koko Liigaviikko-jakson alla olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat