Yota3 jatkaa edeltäjien linjalla - älypuhelimessa edessä värinäyttö, takana E Ink -näyttö

Julkaistu 30.07.2017 16:00
Toimittajan kuva

Markus Lehtiniitty

markus.lehtiniitty@mobiili.fi

@mlehtiniitty

Venäläislähtöinen Yota on pitkään ja hartaasti valmistellut kolmatta älypuhelintaan, joka on saamassa nimekseen Yota3. Nyt puhelimesta on nähty ensi kerran kuvia.

Venäläiskiinalainen omistaja BaoliYota Technology on jakanut kuvia. Kuvat löytyvät venäläisestä VK-yhteisöpalvelusta.

Yota3 on säilyttämässä aiempien Yota-puhelinten erikoisuuden eli takaa puhelimesta löytyvän toisen näytön. Paperia muistuttava E Ink -näyttö kuluttaa tavanomaisesti virtaa vain, kun sen sisältö muuttuu mikä mahdollistaa sen pysymisen jatkuvasti päällä. Lisäksi näytön luettavuus kirkkaassa valossa on erinomainen.

Jo aiempien Engadgetin saamien tietojen mukaan Yota3:n etupuolen AMOLED-värinäyttö on kooltaan 5,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920×1080 pikseliä. Takaa löytyvän E Ink -kosketusnäytön koko kasvaa 5,2 tuumaan ja tarkkuus 720p-tasolle. Lisäksi puhelimessa on sormenjälkitunnistin edessä, Qualcommin keskiluokkainen Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, 12 megapikselin taka- ja 13 megapikselin etukamera, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä 3 200 milliampeeritunnin akku. USB-C-liitäntä on mukana, muttei ilmeisesti enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Samalla aiemmin kerrottiin myös puhelimen olevan tulossa myyntiin kahtena versiona, joiden hinnoiksi on toistaiseksi mainittu 350 dollaria 64 gigatavun tallennusmuistin versiolle sekä 450 dollaria 128 gigatavun versiolle. Markkinoille puhelin on tulossa vasta loka-marraskuussa Engadgetin lähteen mukaan.

Yotan, jonka tuotekehitystä tehtiin aikanaan alihankintana merkittävästi myös Suomessa Oulussa, historiaan on kuulunut lukuisia vaikeuksia. Kiinalaisen Baolin piti ensin hankkia Yotasta 65 prosentin osuus, mutta lopulta omistus jäi 30 prosenttiin. Puhelimen valmistusta varten oli kaavailtu yhteistyötä ZTE:n kanssa, mutta lopulta Baoli perusti yhteisyrityksen pienemmän Coolpadin kanssa. Lisäksi venäläiset ja kiinalaiset omistajatahot ovat olleet erimielisiä yhtiön kehittämisestä.

Tuoreimmat aiheesta

Digi