5 hyvää syytä syödä kaurapuuroa aamupalaksi – muista nämä!

banaani, puuro
Kaurapuuro maistuu monelle etenkin aamuisin. Shutterstock

Kaurapuuroa kannattaa todella syödä aamupalaksi – ja tämän puolesta puhuvat useat syyt.

Aamupaloista kenties klassisin, kaurapuuro, on erityisen terveellistä herkkua. Lue Popsugar-sivuston listaamat viisi hyvää syytä siihen, miksi juuri kaurapuuroa kannattaa syödä aamupalaksi!

Vyötärö kapenee

Pienessä tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että kaurapuurolla voi olla suotuisia vaikutuksia kolesteroliarvojen laskemiseen ja vyötärön kapenemiseen. Kuuden viikon aikana tehdyssä tutkimuksessa kaurapuuroa syöneiden vyötärönympäryksissä ja kolesteroliarvoissa havaittiin erityisen positiivisia muutoksia verrattuna niihin, jotka söivät aamupalaksi puuron sijaan nuudeleita.

Nälkä pysyy loitolla

Kuitupitoinen kaurapuuro sulaa elimistössä hitaammin kuin esimerkiksi monet piilosokeria sisältävät aamupalaherkut. Tämän vuoksi kaurapuuro pitää verensokerin tasaisena, olon virkeänä sekä nälän loitolla erityisen menestyksekkäästi.

Rasva ei varastoidu kehoon

Monet julkkiksia valmentavat ravitsemusalan ammattilaiset puhuvat sen puolesta, että hiilihydraatteja kannattaisi syödä aamu-painotteisesti. Tätä perustellaan muun muassa sillä, että hiilihydraattien uskotaan varastoituvan herkemmin rasvaksi silloin, kun niitä nautitaan aamulla.

Puuro on helppo valmistaa

Kaurapuuron valmistaminen ei vie aamullakaan kauan aikaa. Kaurapuuron voi toki valmistaa myös mikrossa, ja tällöin se valmistuu vielä entistä nopeammin aamun kiireessä.

Monipuolista herkkua

Puuroon ei kyllästy helposti, mikäli sen tuunaamiselle uhraa ajoittain hieman ajatuksia. Kaurapuuro maistuu suolaisilla lisukkeilla muun muassa voisilmän kanssa, ja vaihtelun vuoksi voisilmän voi korvata vaikkapa hedelmillä tai marjoilla, jolloin puurosta muodostuu makeampaa herkkua.

Lähde: Popsugar


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.