Kaurapuuroa kannattaa todella syödä aamupalaksi – ja tämän puolesta puhuvat useat syyt.
Aamupaloista kenties klassisin, kaurapuuro, on erityisen terveellistä herkkua. Lue Popsugar-sivuston listaamat viisi hyvää syytä siihen, miksi juuri kaurapuuroa kannattaa syödä aamupalaksi!
Vyötärö kapenee
Pienessä tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että kaurapuurolla voi olla suotuisia vaikutuksia kolesteroliarvojen laskemiseen ja vyötärön kapenemiseen. Kuuden viikon aikana tehdyssä tutkimuksessa kaurapuuroa syöneiden vyötärönympäryksissä ja kolesteroliarvoissa havaittiin erityisen positiivisia muutoksia verrattuna niihin, jotka söivät aamupalaksi puuron sijaan nuudeleita.
Nälkä pysyy loitolla
Kuitupitoinen kaurapuuro sulaa elimistössä hitaammin kuin esimerkiksi monet piilosokeria sisältävät aamupalaherkut. Tämän vuoksi kaurapuuro pitää verensokerin tasaisena, olon virkeänä sekä nälän loitolla erityisen menestyksekkäästi.
Rasva ei varastoidu kehoon
Monet julkkiksia valmentavat ravitsemusalan ammattilaiset puhuvat sen puolesta, että hiilihydraatteja kannattaisi syödä aamu-painotteisesti. Tätä perustellaan muun muassa sillä, että hiilihydraattien uskotaan varastoituvan herkemmin rasvaksi silloin, kun niitä nautitaan aamulla.
Puuro on helppo valmistaa
Kaurapuuron valmistaminen ei vie aamullakaan kauan aikaa. Kaurapuuron voi toki valmistaa myös mikrossa, ja tällöin se valmistuu vielä entistä nopeammin aamun kiireessä.
Monipuolista herkkua
Puuroon ei kyllästy helposti, mikäli sen tuunaamiselle uhraa ajoittain hieman ajatuksia. Kaurapuuro maistuu suolaisilla lisukkeilla muun muassa voisilmän kanssa, ja vaihtelun vuoksi voisilmän voi korvata vaikkapa hedelmillä tai marjoilla, jolloin puurosta muodostuu makeampaa herkkua.
Lähde: Popsugar