"Aikuismaisin" drinkki, jonka voit baarissa valita – olethan jo maistanut tätä törkeän hyvää klassikkoa?
Suosittu klassikkodrinkki Negroni kannattaa lisätä maisteltavien juomien listalle, jos et vielä ole sitä päässyt testaamaan. Kokeile myös täydellisen Negronin valmistamista itse.
Klassikkodrinkki Negroni täyttää jo 100 vuotta, ja se todella ansaitsee paikkansa katkerien cocktailjuomien kuninkaana.
Ruokasivusto Finedining Lovers huomauttaa, että Negroni on mahdollisesti yksi ”aikuismaisimmista” drinkkivalinnoista, jonka voit tehdä – viskipohjaisen Old Fashioned -drinkin ohella.
Sivuston mukaan Negroni on kunnon drinkki, sillä siitä todella pystyy maistamaan ja tunnistamaan käytetyt alkoholijuomat. Lisäksi Negroni toimii mainiosti useiden ruokien parina sekä aperitiivina. Appelsiininkuorisiivulla viimeisteltävä Negroni on samaan aikaan raikas ja katkera juoma.
Negroni
1 osa Camparia
1 osa punaista vermuttia
1 osa giniä
1 pala appelsiininkuorta/ ½ appelsiiniviipale
JäitäSekoita alkoholijuomat ja viimeistele cocktail appelsiinilla sekä muutamalla jääpalalla.
Negronin juuret ovat Italian Firenzessä. Legendan mukaan kreivi Camillo Negroni pyysi baarimikkoa sekoittamaan hänelle vahvemman version Americano-cocktailista. Americano sisältää Camparia, makeaa vermuttia ja soodavettä. Negroniin on lisätty joukkoon soodan sijaan giniä.
Kreivi Camillo Negroni rakastui juomaan palavasti. Sen todistaa hänen ystävänsä Francis Harperin kirje lokakuulta 1920. Kirjeessä Harper suosittelee, ettei kreivi jatkossa joisi Negroneja yli kahtakymmentä päivässä.
Lähde: Finedining Lovers
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"