Jos sinulla on kotonasi vain yksi tyylikkäämpi drinkkiaines, sen tulisi olla tämä – olennainen osa monessa klassikkodrinkissä
Klassikkodrinkit ovat nostaneet tänä vuonna suosiotaan – eikä syyttä. Drinkkejä yhdistää yksi ainesosa, joka jokaiselta kotibaarimestarilta tulisi löytyä kaapistaan.
Jos haluat tarjota vieraillesi jotain hieman hienostuneempaa kuin perinteisen rommikolan, kannattaa panostaa yhteen alkoholiin, joka toimii monessa eri cocktailissa. MyDomaine-sivusto suosittelee valitsemaan baarikaapin perusvarastoon vermutin (vermouth).
Makeaa tai kuivaa
Vermutteja on sekä valkoisia, että punaisia. Punainen vermutti on makeaa, kun taas valkoinen voi olla kuivaa tai makeaa. Vermutti koostuu viinistä, rypälemehusta ja alkoholista.
Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla. Artikkeli jatkuu videon alla.
Vaikka vermutti saattaa kuulostaa tarpeettomalta lisäykseltä omaan valikoimaan, se on oikeastaan olennainen osa montaa klassikkodrinkkiä. Vermutti sisältyy muun muassa Manhattaniin, martineihin, negroneihin sekä Americanos-drinkkiin. Alta voit poimia muutaman cocktail-ohjeen, joissa hyödynnetään vermuttia.
Americano (1 annos)
4 cl Camparia
4 cl makeaa vermuttia
viilennettyä hiilihappovettä
jääpaloja
appelsiiniviipaleita
Kaada Campari ja vermutti jäillä täytettyyn cocktaillasiin. Pidennä hiilihappovedellä, sekoita kevyesti ja koristele appelsiiniviipaleella.
Americano on käytännössä raikkaampi versio, toisinaan hieman liian raskaalta tuntuvasta Negronista. Reseptissä gin on korvattu hiilihappovedellä, joten juoma ei ole ihan niin vahva.
Negroni Sbagliato (1 annos)
3 cl Camparia
3 cl makeaa vermuttia
3 cl kuivaa kuohuviiniä
jäitä
appelsiininkuori
Täytä cocktaillasi jäillä ja kaada ainekset lasiin. Sekoita kevyesti ja koristele appelsiininkuorella.
Cocktailien kansanperinteen mukaan, Negroni Sbagliato olisi syntynyt vahingossa perinteistä Negronia tehdessä. Sanotaan, että milanolainen baarimikko olisi epähuomiossa käyttänyt drinkkiin ginin sijaan kuivaa kuohuviiniä. Vahinkotuotoksen resepti kirjattiin kuitenkin onneksi ylös, sillä se toimii mainiona aperitiivina.
The Man O’War (2 annosta)
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
12 cl bourbonia
6 cl Cointreau-likööriä tai Triple seciä
3 cl makeaa vermuttia
3 cl sitruunamehua
jäitä
cocktail-kirsikoita ja sitruunankuorta
Täytä cocktaillasit jäämurskalla (jäämurskan sulaessa drinkistä tulee pikku hiljaa hieman miedompi).
Lisää juomaravistimeen bourbon, Cointreau, vermutti sekä sitruunamehu. Ravista jäiden kanssa vähintään 20 sekuntia, kunnes ravistin on niin kylmä, että sitä pystyy hädin tuskin koskemaan. Maista juomaa – jos haluat siitä happamampaa, lisää sitruunamehua, jos taas makeampaa, lisää Cointreauta.
Kaada juoma laseihin ja koristele cocktailtikkuun pujotetulla kirsikalla ja sitruunankuorella.
The Man O’War -cocktail on nimetty yhden hevosurheilun menestyneimmän hevosen mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti