Näin joulun suosikkijuures pilkotaan!
Keittiömestari Sasu Laukkonen vieraili marraskuun alussa Viiden jälkeen -ohjelmassa. Veitsigurunakin tunnettu kokki antoi vinkkejään muun muassa veisten teroittamiseen sekä ajankohtaisten juuresten käsittelyyn.
Joulunaikaan yksi erittäin ajankohtainen juures on lanttu, jota suomalaiset hyödyntävät perinteisessä lanttulaatikossa. Laukkosen mukaan lantun käsittely helpottuu huomattavasti, kun muistaa pari seikkaa.
Lue myös: Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkki
Muista tämä, kun käsittelet lanttua
Ensinnäkin lanttu kannattaa asetella pöydälle tasaisesti niin, ettei se pääse pyörimään.
Moni lähtee leikkaamaan lanttua keskeltä kannan kohdalta, mutta näin ei missään nimessä kannata tehdä.
– Se on kaikista kovin siitä kannan kohdalta. Eli kannan reunalta vedät viipaleen.