Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jos teet lanttulaatikkoa, muista tämä! Tarkkana juureksen käsittelyssä

2:10Näin lanttu kannattaa kuoria ja pilkkoaVideolta näet, miten lanttu pilkotaan oikein.
Julkaistu 08.12.2024 17:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Näin joulun suosikkijuures pilkotaan!

Keittiömestari Sasu Laukkonen vieraili marraskuun alussa Viiden jälkeen -ohjelmassa. Veitsigurunakin tunnettu kokki antoi vinkkejään muun muassa veisten teroittamiseen sekä ajankohtaisten juuresten käsittelyyn.

Joulunaikaan yksi erittäin ajankohtainen juures on lanttu, jota suomalaiset hyödyntävät perinteisessä lanttulaatikossa. Laukkosen mukaan lantun käsittely helpottuu huomattavasti, kun muistaa pari seikkaa.

Lue myös: Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkki

Muista tämä, kun käsittelet lanttua

Ensinnäkin lanttu kannattaa asetella pöydälle tasaisesti niin, ettei se pääse pyörimään. 

Moni lähtee leikkaamaan lanttua keskeltä kannan kohdalta, mutta näin ei missään nimessä kannata tehdä.

– Se on kaikista kovin siitä kannan kohdalta. Eli kannan reunalta vedät viipaleen. 

Katso videolta Sasu Laukkosen tarkemmat vinkit lantun käsittelyyn.

Lue myös:

MTV sai käsiinsä Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko-ohjeen – kokeile kotona!

Lisää aiheesta:

Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkkiKurkusta saa helposti paremman makuista – testaa Samulin kikkaa!Harri Syrjänen vinkkaa, kuinka hyödynnät kinkunjämät helppoon pastaan – tätä makuyhdistelmää moni rakastaa: "Suomen kansa ei voi olla väärässä"Pekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmista
RuokaJouluruokaKasviksetJouluViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • Eilen17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

  • Eilen08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • pe16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!