Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkki
Keittiömestari ja veitsiguru Sasu Laukkonen antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejään kotikokeille veisten käyttöön.
Michelin-kokkina tunnettu Sasu Laukkonen työllistää nykyään itsensä veitsien valmistamisen ja huoltamisen parissa. Keittiömestari saapui perjantaina Viiden jälkeen -studioon näyttämään, miten ajankohtaisten juuresten kuoriminen ja pilkkominen sujuu.
Kokin vinkki: Unohda kuorimaveitsi
Laukkosen mukaan kotikokki ei tarvitse kymmentä erilaista veistä.
– Yleensä sanotaan, että yksi pienempi ja yksi isompi veitsi on hyvä olla. Jos ostaa leipää leipänä, eikä valmiina viipaleina, niin tietysti kannattaa olla myös leipäveitsi.
Kokin mukaan edes kuorimaveistä ei välttämättä tarvita, sillä riittävän hyvä ja terävä veitsi ajaa asian.
– Kuorimaveistä voi käyttää, mutta se tekee isompia huokosia. Veitsellä saa siistimpää jälkeä.
Muista nämä asiat, kun kuorit ja pilkot juureksia
Aina juureksia ei ole edes pakko kuoria.
– Jos käyttää luomujuureksia ja ne on läheltä, niin sitten en kuori ollenkaan. Kuorissa on paljon mineraaleja ja vitamiineja.
Työläimpiä käsiteltäviä juureksia ovat Laukkosen mukaan lanttu ja juuriselleri.
– Kummassakin ohjeistukseni on se, että pilkkoo ne ensin vähän pienemmäksi ja sitten rupeaa kuorimaan.
Miten veitset teroitetaan kotona ja mistä tunnistaa hyvän veitsen? Katso videolta Sasu Laukkosen veitsi- ja juuresvinkit.
Lue myös: Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras