Miten tehdään täydellistä kaurapuuroa? Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi omat puurovinkkinsä Huomenta Suomessa.
Suomalaiset ovat todistetusti puurokansaa ja monen päivä ei kunnolla ala ilman kupposta kahvia ja kulhollista kaurapuuroa.
Huomenta Suomessa selvitettiin perjantaina, miten valmistuu paras kaurapuuro, ja miten puurosta voi helposti tuunata myös herkkuversion.
Lue myös: Reijon aamupuuro on melkoinen jytky: "Laiskan tapa täyttää vatsa"
Älä sekoittele puuroa liikaa
Kotitalouden lehtori Anu Heinaron mukaan erilaisiin puuroihin liittyy myös monenlaisia muistoja ja jopa traumoja. Jotkut eivät voi sietää puuroa, koska ovat lapsuudessaan saaneet eteensä lautasellisen "liisteriä".
– Siinäpä onkin se salaisuus, että puuroa ei saisi koko ajan sekoitella. Alussa on hyvä sekoitella, että ei pala pohjaan, mutta sen jälkeen kannattaa antaa hiljaa tekeytyä ja vain välillä käydä sekoittamassa.
Jos puuroa sekoittaa jatkuvasti, siitä irtoaa tärkkelystä, joka muuttaa puuron koostumuksen liisterimäiseksi.
Kannattaako puuro sitten tehdä veteen vai maitoon?
– Minä käytän puolet ja puolet. Aloitan aina vesipohjalla, jotta puuro ei pala pohjaan ja sitten pikku hiljaa lisäilen maitoa. Sillä tavalla myös notkistan ja säätelen, että tuleeko kuinka paksu tai löysä puuro.
Katso videolta Anun vinkit erilaisten puurojen valmistamiseen ja nappaa ohjeet: Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro