Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro

mustikkapiirakkatuorepuuro
Mustikkapiirakkatuorepuuron voit valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään.MTV
Julkaistu 13.03.2025 11:59

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro jakoi parhaat puuro-ohjeensa Huomenta Suomessa maaliskuussa 2025.

Mustikkapiirakkatuorepuuro

  • 1 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 1 dl vaniljajogurttia tai kauragurttia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl mustikoita
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 rkl rouhittua valkosuklaata tai valkosuklaalastuja

Herkkukaurapuuro

  • 2,5 dl vettä tai maitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi: päärynää pilkottuna, mantelia, vadelmia, kinuskikastiketta

Keksikaurapuuro

  • 2,5 dl vettä tai maitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi: 2 rkl keksitahnaa, mansikoita, karkkitaateleita (cookies, tms. sopiva maku)

Valmistusohje

Mustikkapiirakkatuorepuuro:

Sekoita ainekset keskenään ja anna tuorepuuron tekeytyä vähintään kolme tuntia tai yön yli. Voit tehdä tuorepuuron suoraan eväsrasiaan, jos aiot ottaa sen evääksi. Koristele halutessasi mustikoilla ja valkosuklaalastuilla.

Herkkukaurapuuro:

Kuumenna neste kiehuvaksi. Mausta kiehuva vesi suolalla ja sekoita joukkoon hiutaleet. Keitä hiljalleen 8–10 minuuttia. Sekoita joukkoon 1 rkl kinuskikastiketta.
Lisää puuroannoksen päälle pilkottua päärynää, vadelmia, mantelia sekä kinuskikastiketta.

Keksikaurapuuro:

Kuumenna neste kiehuvaksi. Mausta kiehuva vesi suolalla ja sekoita joukkoon hiutaleet. Keitä hiljalleen 8–10 minuuttia. Sekoita keksitahna puuron joukkoon.
Lisää puuroannoksen päälle mansikoita, ja pilkottuja karkkitaateleita, sekä koristeeksi hieman keksitahnaa.

Tuoreimmat aiheesta

Makea puuro