Gin tonic on ollut drinkkitrendien huipulla jo useamman vuoden ajan. Baarimestarin vinkeillä kotioloissakin syntyy onnistunut ”GT”.
Onnistuneen gin tonicin valmistus ei ole vaikeaa, mikäli osaa välttää pahimmat sudenkuopat.
Kompastua voi monessa kohtaa, mutta baarimestari Luca Bertaminin vinkeillä tottumatonkin drinkinsekoittaja onnistuu.
– Kotioloissa ihmiset tekevät usein sen virheen, että he laittavat liian vähän jäitä sinne lasiin, Bertamini sanoo.
Jos juomaan laittaa vain muutaman jääpalan, ne sulavat nopeasti ja tekevät juomasta vetisen. Lasi kannattaakin ensin täyttää jäillä ja kaataa juomat vasta niiden päälle.
Valitse laadukas tonic
Ginibuumin myötä moni on jo oppinut valitsemaan juomaansa laadukkaan ginin. Se ei kuitenkaan riitä, sillä tonicilla on vähintään yhtä tärkeä merkitys onnistuneen lopputuloksen kannalta.
– Hyvä tonic on tärkeä. Esimerkiksi Schweppesissä on todella paljon sokeria ja se muuttaa sitä makua todella paljon.
Alkon tonic-valikoima on laajentunut viime vuosina valtavasti ja ruokakauppojenkin hyllyiltä on alkanut löytyä laadukkaita tonic-vesiä.
Myös juomien suhteilla on ratkaiseva merkitys. Jos tonicia laittaa liikaa, se peittää turhaan ginin maun.
Koristeella on väliä
Jos juomaan haluaa täydellisen lopputuloksen, koriste kannattaa valita huolella. Joillekin gineille sopii parhaiten sitruuna, toisille taas kurkku, karpalo tai rosmariini.
– Monessa on käytetty sitä koristetta myös tislausvaiheessa jossain muodossa, jolloin se sopii juomaan parhaiten.
Hyvin valittu koriste tuo juomaan loppusilauksen, mutta pilkun tarkkaa sen valinta ei ole.
– Loppupeleissä se on makuasia kuitenkin, Bertamini sanoo.
***
10:52