Baarimestari paljastaa salaisuuden täydelliseen gin toniciin: "Vie GT:n uudelle tasolle"
Pienellä vaivalla saat valmistettua gin tonicin, joka tuntuu ripaukselta luksusta.
Gin tonic on lähtökohtaisesti se cocktail, jonka kaikki osaavat valmistaa.
Olet saattanut kuitenkin pistää merkille, että on olemassa hyviä gin toniceja, ja sitten taas sellaisia, jotka olisi voinut jättää hyvin myös juomatta.
Ruotsalaisen Kalmar Kött och Barin baarimestari Anton Petersson sekoitti juuri voitokkaasti Ruotsin parhaan gin tonicin ja paljasti Allt om Vin -julkaisulle, miten suosikkicocktail valmistetaan ammattilaisen tapaan.
Lue myös: Suomalainen viski on kansainvälisestikin palkittu – silti monet eivät edes tiedä sen olemassaolosta
Ajattele makuyhdistelmiä – vältä yleinen virhe
Petersson kehottaa välttämään sitä, että valitsee toniciksi jonkun sellaisen vaihtoehdon, joka vain yksinkertaisesti toistaa ginin päämakua.
– Ajattele samalla tavalla kuin ruoanlaitossa, jokainen ainesosa lisää ruokaan jotain ylimääräistä. Sama pätee GT:tä sekoittaessasi, Petersson toteaa.
Toisin sanoen valitun ginin makupariksi kannattaa valita sellainen tonic, joka yhdistyy mukavasti ginin makuun tai täydentää sitä jollain tavalla. Et halua lopputuloksen olevan "tårta på tårta".
Suunnittele kokonaiskokemus – anna silmillekin viihdettä
Ennen kuin aloitat GT:n sekoittamisen, suunnittele hetki, millaista lasia tai jäitä käytät.
Tyylikäs tai jopa ylellinen lasi lisää cocktailhetkeen oman säväyksensä.
Petersson kertoo itse tekevänsä GT:n kotona yleensä grogilasiin ison kirkkaan jääkuution kanssa.
Muista antaa jotain myös hajuaistille
Älä unohda, kuinka suuri osa makuelämyksestä tulee hajuaistin kautta!
Petersson vinkkaa valitsemaan GT:n koristeeksi jotain, joka tuoksuu hyvältä: rosmariinin oksa, syötäviä kukkia tai sitrushedelmiä.
– Juoman koristelun lisäksi ihanat aromit vievät GT:n uudelle tasolle, Petersson toteaa.
Katso myös: Näin valmista gin tonic -mehujäätä
Lähde: Allt om Vin
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät