Amerikkalainen asiantuntija suosittelee aina ostamaan jauhelihan aina tuoretiskistä, eikä hän kannata valmiiksi pakattujen lihatuotteiden valitsemista. Esimerkiksi parhaat hampurilaispihvit syntyvät hänen mukaansa lihatiskiltä ostetusta jauhelihasta.
Lihan kypsennykseen perehtynyt kirjailija Meathead Goldwyn kertoo Foxnews-sivustolle, ettei jauhelihaa ole pakko ostaa suoraan lihakauppiaalta, mikäli haluaa mahdollisimman laadukasta raaka-ainetta. Ensimmäinen asia, johon ruokakaupassa kannattaa asiantuntijan mukaan kiinnittää huomiota, on se, onko liha valmiiksi pakattua, vai myydäänkö sitä irtotavarana.
– Jos valitset valmiiksi pakattua jauhelihaa, saat kaikkein huonolaatuisinta tarjolla olevaa raaka-ainetta, Goldwyn väittää.
Rasvaa ei kannata vältellä
Vaikka rasvan välttelemisestä puhutaan paljon, eivät lihatuotteet ole asiantuntijan mukaan se paikka, missä rasvan määrää kannattaa vähentää. Goldwynin mukaan noin 20 prosentin rasvapitoisuus on erityisen oivallinen valinta, mikäli liha on tarkoitus grillata.
– Kun grillaa kuumassa lämpötilassa ja rasva kuumenee, siihen kehittyy loistavia makuja ja aromeita.
– Olen jopa suositellut valitsemaan lihaa, jossa rasvaa on 30 prosenttia, Goldwyn toteaa.
Lähde: Fox News