Esikoiskirjailija ja somevaikuttaja Katri Ratia-Mattinen vieraili Huomenta Suomi -ohjelmassa sunnuntaina. Somessa KakkuKatrina tunnettu vaikuttaja antoi vinkkinsä hääkakkujen valintaan, suunnitteluun ja leivontaan.
Huomenta Suomi -ohjelman sunnuntaisessa "hääspesiaalissa" nähtiin oikea vihkitilaisuus studiossa, jonka lisäksi jaksossa päästiin muun muassa maistelemaan Katri "KakkuKatri" Ratia-Mattisen leipomia hääkakkuja.
Lue myös: Nyt puhuu tv-historiaa tehnyt aviopari – näin jyväskyläläiset Minna ja Mikko päätyivät suoraan lähetykseen sanomaan "tahdon"
Oman hääkakun leipomista Ratia-Mattinen ei voi suositella.
– Ei mennyt odotusten mukaisesti, kun aika loppui kesken, Ratia-Mattinen kertoi omasta kokemuksestaan lähetyksessä.
Ratia-Mattisen rakkaus leivontaan on alkanut jo lapsuudesta, ja hän kertoo, että kotona ja mummolassa on aina leivottu. Maaliskuussa julkaistu reseptikirja KakkuKatri (Readme, 2025) pitää sisällään Ratia-Mattisen suosituimmat reseptit vuosien varrelta.
Trendikäs vintage-tyylinen kakku koristellaan runsailla pursotuksilla
Studiossa juontajat Niina Backman ja Teresa Meriläinen-Aho pääsivät maistelemaan kolmea kakkua: vintage-tyylistä kirsikka-suklaakakkua, pursotetuilla kukilla koristeltua raparperikakkua ja syötävillä kukilla koristeltua mustikkapiirakka-juustokakkua.
Värikkäät vintage-kakut ovat Ratia-Mattisen mukaan olleet jo pitkään trendikkäitä. Vintage-tyylisiä kakkuja koristavat usein runsaat pursotukset, ja Ratia-Mattilan kakun päälle oli aseteltu myös kirsikoita.
– Pyrin aina muokkaamaan kakun ulkonäköä sen mukaan, mitä sisällä on, Ratia-Mattinen kertoi kirsikka-suklaakakusta.
Kakkujen kukkakoristeet ovat syötäviä. Tällöin ei tarvitse huolehtia siitä, että juhlavieraat söisivät vahingossa jotain sopimatonta.
Lue myös: Salolaispari järjesti häät noin 7 200 eurolla – yksi hoksaus kuin lottovoitto: "Melkoinen menoerä, jos lähdetään ostamaan"
Hääkakku saa olla persoonallinen
Ratia-Mattinen pyrkii siihen, ettei tekisi täysin samaa kakkua uudelleen.
– Näin kun tekee, niin kakku on aina persoonallinen sille henkilölle.
Kakut saavat olla juhlijoiden näköiset. Oman kakun suunnittelemisen kanssa voi lähteä liikkeelle esimerkiksi siitä, minkä makuisen tai värisen kakun haluaa.
Jos kakkuja on häissä tarjolla vain yksi, kakun koon arvioiminen vierasmäärän mukaan on helppoa. Ratia-Mattinen suosittelee kuitenkin laittamaan tarjolle useamman kakun.
– Kakut pysyvät vähän siistimpänä, eikä pöydällä ole se yksi kakku rääpittynä pitkän aikaa.
Kun kakkuja on useampia, moni vieras haluaa maistaa kaikkia vaihtoehtoja, mikä on hyvä huomioida tarjoilujen määrässä.
Mikä kakku on juhlien kestosuosikki? Entä millainen on yllättävä kakkutrendi, jonka Ratia-Mattinen ennustaa pian tulevan maailmalta Suomeen? Katso videolta Ratia-Mattisen koko haastattelu!
Kari Kanala vihki hääparin Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä 6. huhtikuuta. Katso koko hääteemainen jakso MTV Katsomosta.