Asiantuntijat tietävät maailman kuuluisimpien kuohuviinien, samppanjan, proseccon ja cavan merkittävimmät erot, mutta tiesitkö sinä?
Samppanja, prosecco ja cava ovat maailman kuuluisimpia kuohujuomia, joista kutakin myydään vuosittain satoja miljoonia litroja ympäri maailmaa. Makuja.fi kokosi yhteen Winepair-sivuston infograafista kuuluisien kuohujuomien kiinnostavimmat eroavaisuudet.
Alkuperämaa
Samppanja: Ranska
Prosecco: Italia
Cava: Espanja
Maakunta
Samppanja: Champagne
Prosecco: Veneto
Cava: Catalonia (95 prosenttia cavasta)
Rypäleet
Samppanja: Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay
Prosecco: Glera
Cava: Yleisimmin Macabeu, Parellada ja Xarello (Joskus myös Chardonnay, Pinot Noir ja Subirat Parent)
Hintaluokka (tavallisimmin)
Samppanja: Korkein
Prosecco: Halvin
Cava: Keskihintainen
Vuosittainen tuotantomäärä
Samppanja: 304 miljoonaa pulloa (vuonna 2013)
Prosecco: 307 miljoonaa pulloa (vuonna 2013)
Cava: 242 miljoonaa pulloa (vuonna 2014)
Lähde: Winepair.com