Colcannon – irlantilainen perunamuusi
Tässä herkullinen ja helppo tapa tehdä perunamuusista entistä maistuvampi ja runsaampi lisuke. Höysteeksi kaalia ja/tai lehtikaalia ja purjoa.
Kohtaan melko usein itseäni hämmentäviä kysymyksiä, joissa tiedustellaan tapaani tehdä se ja tämä.
– Miten teet lihapullat?
– Riippuu tilanteesta. Mun blogissa on 28 lihapullareseptiä.
–Mikä on sun ruokabravuuri?
–Se, joka tekohetkellä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta.
Toisinaan kysytään perunamuusin teosta. Teen sitä aikas harvoin ja silloinkin kenties tavallisuutta uhmaten. Usein jokin muu juures vetää pidemmän muusikorren. Siksipä oli ilahduttavaa törmätä herkulliseen irlantilaisklassikkoon, colcannoniin, joka on periaatteessa vihreillä kasviksilla höystetty, voinen pottumuusi. Ja siten muusia monivivahteisempi lisuke. Jos muusi ja paistettu proteiinimöhkäle tuntuvat tylsältä, tarjoaa tämä hienoa runsautta annokseen. Ja nyt on vielä kaalien satokausi.
Paistoin kylkeen paneroidun porsaanleikkeen, mutta kumppaniksi sopii ihan kaikki, mitä tarjoaisit tavallisenkin muusin kanssa.
HUOM! Voit käyttää tässä pelkkää keräkaalia tai mixata mukaan lehtikaalia ja/tai purjoa.
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.
Colcannon – irkkumuusi
4 hlölle:
700 g jauhoisia perunoita, kuorittuna
yht. 150 g kaalia sekä lehtikaalia ja/tai purjoa, hienonnettuna
75 g voita
6 kevätsipulia, ohueksi siivutettuna
1,25 dl täysmaitoa tai ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
Keitä perunat kypsäksi suolatussa vedessä.
Kiehauta toisessa kattilassa vettä ja ryöppää kaalia, lehtikaali ja purjoa (tai mitä laitatkin) muutama minuutti, että ne ovat tarpeeksi pehmeitä syötäviksi. Valuta ne.
Valuta perunat ja muusaa niitä lämpimän maidon ja voin kera. Sekoita joukkoon kaaliseos. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voit lisätä halutessasi mukaan vielä voinokareen viimeistelemään lohtuherkun. Tarjoile lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku